На які критерії слід звертати увагу при виборі гінеколога

Хороші фахівці в області гінекології цінуються на вагу золота, але знайти їх буває складно. На які критерії слід звертати увагу при виборі лікаря-гінеколога?

В даний час хорошого лікаря знайти складно, а лікаря-гінеколога – тим більше. Найчастіше жінки хочуть вибрати собі одного фахівця на дуже довгий проміжок часу, якщо не на все життя, так як до гінеколога звертаються і при проблемах з менструаціями, і при веденні вагітності або безпліддя. Спектр проблем, які допомагає вирішити гінеколог, дуже широкий.

Зрозуміло, у лікаря-гінеколога повинен бути диплом про закінчення акредитованого ВНЗ за відповідною спеціальністю і диплом про закінчення інтернатури.

Зазвичай вважається, що чим старше фахівець, тим він досвідченіший і краще – це правда. Але не варто забувати, що молоді лікарі володіють більш сучасними методами лікування, більш амбітні і більш відкриті до нової інформації, що теж є безсумнівним плюсом.

Багато хто віддає перевагу звертатися в приватні поліклініки, тому що існує думка, що там вища якість лікування. Переважно так і є, але хороший гінеколог може запросто виявитися і в звичайній державній поліклініці. Найкраще з цього приводу працюють відгуки. «Сарафанне радіо» досить швидко передає інформацію, який лікар хороший, а ось до якого краще не ходити.

Не варто забувати звернути увагу і на зовнішній вигляд лікаря, який повинен бути охайним і доглянутим, в іншому випадку не варто і ризикувати.

Справжній професіонал своєї справи докладно розповість про необхідні методи лікування і порекомендує відповідний, причому не стане мовчати про можливі побічні ефекти лікування або ускладненнях. У той же час гінеколог не повинен засипати вас великою кількістю наукових незрозумілих термінів – всі пояснення повинні бути зрозумілими.

При гінекологічному огляді лікар повинен провести і загальний огляд для того, щоб оцінити загальний стан організму пацієнтки. Зрозуміло, жоден лікар не має права розголошувати стороннім людям інформацію про пацієнтку.

Ще одним важливим фактором є і довіра. Не те що гінеколог повинен стати кращим другом, але він зобов’язаний вислухати будь-яку інформацію щодо хвороби.

Критерії правильного вибору гінеколога вельми прості, і як можна помітити, деякі з них можна застосовувати і в цілому для пошуку хорошого лікаря.

Поділись


Новини партнерів