Какао робить ліки проти кашлю в рази ефективнішими, кажуть експерти

Професор Ейлін Моріс з Університету Халла вважає шоколад ідеальним компонентом для препаратів проти кашлю. Як передає The Daily Mail, було проведено дослідження ліків проти кашлю, що містять какао, яке, як виявилося, працює краще за інші компоненти.

До дослідження залучили 163 пацієнтів. Кінцеві результати випробування повинні бути опубліковані в найближчі 12 місяців. На даний момент відомо, що завдяки вживанню ліків вдалося скоротити і частоту нападів кашлю, і підвищити якість сну за два дні випробувань. У порівнянні з контрольною групою, майже в два рази більше людей, які застосовували засіб з какао, мали можливість припинити лікування раніше, так як кашель зник.

Какао має заспокійливі властивості. Цей компонент робить ліки більш в’язкими – таким чином вони краще покривають нервові закінчення в горлі, які пов’язані з нападом кашлю, дозволяючи іншим компонентам (дифенгідраміну, левоментолу, хлориду амонію) зробити свою роботу. До речі, раніше Імперський коледж Лондона довів: теобромін, алкалоїд в какао, краще пригнічує кашель, ніж кодеїн.

Джерело

Поділись


Новини партнерів