Переваги читання на ніч для вашого мозку

Читання на ніч має багато переваг для вашого мозку.

Усім відомо, що читання є важливою діяльністю, але що з мозку? Навіщо йому читання?

Завдяки технологіям, якими діти зараз послуговуються вже з самого раннього віку, читання було замінено відеоіграми, соціальними мережами, фільмами і телевізійними шоу, які не вимагають стільки зусиль, скільки читання.

Однак читання має численні переваги, і навіть більше, якщо читати на ніч.

Читання на ніч допомагає вашій пам’яті

переваги читання на ніч

Ви, напевно, пам’ятаєте, що чули протягом студентських років, щочитання на ніч – це найкращий спосіб запам’ятати те, про що ви вивчаєте. Ви могли звернути увагу на цю пораду або ні. Але чи правдиве це твердження?

Усім відомо, що мозок працює більше протягом ночі.

Чому так?

Поки ви відпочиваєте і спите, вся ваша енергія може бути спрямована на цей орган тіла. Якщо ви читали перед сном, інформація буде збережена набагато краще.

Якщо ви колись пробували, ви, мабуть, самі перевірили цей факт. Це правда!

Крім того, люди також краще зосереджуються вночі. Тому варто скористатися читанням і вивченням чогось корисного.

Воно тренує ваш мозок

Ще однією перевагою читання на ніч є те, що це допомагає трохи потренувати мозок. Так само, як ви можете робити фізичні вправи, щоб мати здоровіше, гнучкіше тіло, ви також можете тренувати свій мозок, щоб мати кращу пам’ять і швидше згадувати.

Коли ви читаєте перед сном, це тренує ваш мозок. Зосередження на тому, що ви читаєте, стимулює мозок, поки ви спите, а мозок працює.

Як читання тренує мозок?

Це допоможе вам швидше реагувати. Це може бути дуже корисним, коли ви виголошуєте публічну промову або якщо стається щось несподіване, і ви повинні діяти швидко.

Вправи для вашого мозку також покращать ваш інтелект. Пам’ятайте, що ваш мозок має багато думати під час читання, підвищуючи уяву. Це може допомогти вам стати більш креативними.

Це може допомогти запобігти хворобам

Нарешті, читання на ніч може допомогти запобігти певним захворюванням. Коли читання стає звичкою, ви отримуєте всі згадані переваги.

Це може бути особливо корисним, якщо у вас є ризик, наприклад, хвороби Альцгеймера. Тренуючи свій мозок і збільшуючи пам’ять, ви більш захищені від цього можливого захворювання.

читання на ніч запобігає хворобі Альцгеймера

А що станеться, якщо у вас розвинеться хвороба Альцгеймера?

Хоча дещо неминуче незалежно від того, що ви робите, читання може викликати затримку цього захворювання або просування більш повільними темпами після його прояву.

Як бачите, читання на ніч має багато переваг для вашого мозку. Це частина дня, коли ви в спокої, так що може бути краще, ніж засипати, читаючи те, чим ви захоплені. Це також може полегшити сон.

Проте ми хочемо заохотити вас читати у будь-який час доби. Якщо ви вважаєте за краще читати під час сніданку, посеред ранку або вдень, просто робіть це! Ви все одно отримаєте багато переваг читання.

Вночі ваш мозок працює більше і краще підготовлений, щоб скористатися будь-яким читанням перед сном. Читання в будь-який інший час дня також має багато позитивних переваг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів