Фахівці назвали шість продуктів, які провокують втому

В ході вивчення впливу різної їжі на організм фахівці зробили висновки про енергознижуючі властивості деяких з продуктів. Якщо організму в той або іншої момент необхідно зберегти певний рівень енергії, варто уникати вживання наступних 6-ти продуктів.

Надмірна кількість кави є причиною виникнення втоми і млявості, оскільки організм відчуває звикання від регулярного надходження кофеїну. Згодом тонізуючий ефект проявляється все слабше, і людина може відчувати бажання поспати.

М’ясо є важким видом їжі для системи органів травлення, для роботи якої необхідні енергетичні запаси. У складі продукту міститься такий компонент, як залізо, на засвоєння якого необхідна енергія, тому після ситного м’ясного обіду людина відчуває розслабленість і хоче відпочити.

Не меншу кількість енергетичного ресурсу втрачає організм при вживанні швидких вуглеводів, які містяться в макаронах, рисі і білому хлібі. Різкий приплив енергії змінюється занепадом сил і млявістю, тому слід замінити звичайний рис на коричневий. При виборі хліба фахівці рекомендують зупинити вибір на різновидах з цільнозернового борошна.

До продуктів, що викликають млявий стан, відносяться банани. Варто звернути увагу на наявність в них магнію, він сприяє зниженню енергетичного запасу. Серед ягід такою вважається вишня, в чиєму складі присутній мелатонін. Це компонент сприяє появі сонливого стану.

Йогурт є корисним молочним продуктом при його помірному вживанні. Триптофан в складі впливає на утворення таких речовин, як серотонін і мелатонін. Ці компоненти мають заспокійливу і розслабляючу дію, що може викликати бажання подрімати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів