Лікарі знайшли кращий для здоров’я спосіб пити каву

Дослідниками було проведено експеримент, в результаті якого вони прийшли до висновку, що вживати каву краще разом з какао. Поєднання кави з какао надає позитивну дію на головний мозок, встановили автори дослідів.

За даними видання «Століття», яке розповіло про випробування напою, вживати каву з додаванням какао для здоров’я краще, ніж просто пити каву. Такий кавовий мікс сприяє поліпшенню концентрації і при цьому не викликає негативних проявів, характерних при вживанні «чистого» кофеїну.

В ході експерименту випробуваним пропонувалися чотири напої – кава, какао, кава з додаванням какао і плацебо. Смак напоїв був замаскований за допомогою підсолоджувача так, що зрозуміти, який саме напій випивається, було практично неможливо. Після розпиття напоїв добровольці повинні були пройти спеціальні тести на інтелект.

Отримані вченими дані показали, що люди, які пили каву з додаванням какао, краще за всіх впоралися з випробуваннями. Зокрема, ці учасники краще за інших концентрувалися на тестовому завданні і швидше знаходили правильну відповідь для його вирішення.

«Вживання кави з какао активізує приплив крові до мозку людини, що покращує показники уваги, підсилює здібності до засвоєння нових знань. Після цього напою у людей не спостерігалося підвищеної тривожності – одного з найбільш негативних ефектів кави. Також ми помітили, що якщо в каву додавали какао, рівні злоби і тривоги знижувалися, в той час як при вживанні тільки кофеїну у людей міг рости рівень агресії », – розповіли автори проекту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів