Чому потрібно регулярно вживати горіхи

У сучасному світі існує величезна кількість трендів, які стосуються харчових продуктів. Серед них – порада регулярно вживати горіхи.

Щороку горіхи здобувають дедалі більшу популярність серед прихильників правильного харчування. Вони є чудовим доповненням до основних страв та прекрасним варіантом для корисних перекусів. Утім, чи знаєте ви достеменно, чому необхідно регулярно вживати горіхи?

Кожна людина хоче бути здоровою та мати гарну фізичну форму. У цій статті ми спробуємо підкреслити, чому так важливо додати горіхи до свого щоденного раціону.

Арахіс, фісташки, мигдаль, кедрові горішки та ліщина… Усі ці види горіхів містять велику кількість незамінних поживних речовин, а також забезпечують виконання організмом всіх його функцій.

Розгляньмо детальніше, які саме речовини містяться у тому чи іншому сорті горіхів.

Основні властивості та переваги горіхів

різні види горіхів у щоденному раціоні

Мабуть, не всі це знають, проте насправді горіхи – це звичайне насіння, яке вкрите твердою шкаралупою. Зверніть увагу, що за умови вирощування у природних умовах без втручання людини горіхи майже на 50% складаються з води.

Насправді всі види горішків є повноцінним продуктом з високим вмістом поживних речовин, які забезпечують організм необхідною кількістю енергії.

До того ж до складу горіхів входить велика кількість антиоксидантів – важливих речовин, які допомагають виводити токсини, а також запобігають розвитку серцево-судинних захворювань та інших розладів, пов’язаних зі старінням організму. Ба більше, корисні жири та калій, що містяться у горіхах, зміцнюють кровоносні судини.

Горіхи містять незліченну кількість неймовірних поживних речовин, а саме:

  • Жирні кислоти Омега-3
  • Вітаміни А, В та Е
  • Магній
  • Кальцій
  • Цинк
  • Залізо
  • Мідь
  • Протеїни.

Оскільки горіхи містять більше вітамінів у свіжому вигляді, ми рекомендуємо вживати чисті горішки, а не продукти промислового походження. Після обробки вони втрачають корисні речовини та перестають приносити користь організму. Не забувайте, що магазинні горішки містять велику кількість холестерину, калорій та жирів, а також багато інших шкідливих хімічних речовин.

Горіхи є невіддільною частиною здорового та збалансованого раціону

Якщо ви хочете завжди бути здоровими та мати гарну фізичну форму, а також скинути кілька зайвих кілограмів, горіхи стануть вашим найкращим помічником у цій ситуації. Цей продукт є незамінним для організму людини, саме тому ми рекомендуємо регулярно вживати горіхи.

Зверніть увагу, що горіхи відіграють неймовірно важливу роль у процесі травлення, а ще вони мають здатність покращувати роботу імунної системи. До того ж до складу горіхів входить велика кількість незамінних корисних жирів. Ба більше, якщо ви будете регулярно вживати горіхи, то зможете відновити внутрішній баланс та покращити роботу важливих органів та систем.

вживати горіхи для втрати ваги

Не забувайте, що горіхи необхідно вживати у помірній кількості. Найкраще з’їдати жменю цього корисного продукту між основними прийомами їжі. Повірте, таким чином вам вдасться здобути максимальну користь від горішків, й організм неодмінно вам подякує.

Менше – це завжди більше!

Будь-які продукти у надмірній кількості є шкідливими для організму, і горіхи також не виняток. Тільки той факт, що вони володіють неймовірними перевагами, не означає, що ви можете вживати горіхи великими порціями.

Ми рекомендуємо вживати горіхи на обід та як корисний перекус.

Запам’ятайте, скільки горішків можна їсти за один підхід:

  • 30 г мигдалю
  • 8-10 волоських горіхів
  • 30 штук арахісу
  • 30 штук фісташок.

Які види горіхів необхідно зробити частиною щоденного раціону?

1. Арахіс

Перш за все потрібно пам’ятати, що до складу арахісу у великих кількостях входять фолієва кислота та протеїни. Завдяки високому вмісту жирних кислот Омега-6 та клітковини цей сорт горіхів покращує роботу серця та інших супутніх органів.

Ви можете вживати горіхи свіжими або готувати на їхній основі натуральне арахісове масло, яке чудово смакує з крекерами або хлібом.

чому потрібно вживати арахіс
  • Усього в 30 г арахісового масла міститься 10 г протеїну, велика кількість корисних калорій, а також залізо та кальцій. Саме тому цей продукт рекомендують вживати на сніданок.

2. Волоські горіхи

Зверніть увагу, що волоські горіхи є незамінними для правильного функціонування органів серцево-судинної системи, адже вони містять велику кількість жирних кислот Омега-3. До того ж, до складу цього сорту горіхів входять поліненасичені кислоти, які зміцнюють серце.

Не забувайте, що волоські горішки характеризуються високим вмістом незамінних вітамінів, протеїнів та клітковини.

чому потрібно вживати волоські горіхи

Вірте чи ні, але волоські горіхи допомагають скинути зайві кілограми, адже завдяки своїм потужним антиоксидантним властивостям вони зменшують апетит та забезпечують довготривале відчуття ситості. До того ж цей вид горіхів містить велику кількість розчинної клітковини та поживних речовин, завдяки чому волоські горіхи допомагають боротися із закрепами.

3. Гарбузове насіння

Усім відомо, що насіння гарбуза є дуже корисним для організму людини, адже воно має здатність покращувати роботу серцево-судинної системи. До того ж цей продукт характеризується потужними антиоксидантними та протизапальними властивостями.

За допомогою цього насіння можна відрегулювати рівень цукру в крові, а також покращити роботу підшлункової залози. Не забувайте, що дієтологи та лікарі рекомендують регулярно вживати гарбузове насіння для хворих на цукровомий діабет.

регулярно вживати горіхи та насіння

Також насіння гарбуза чудово підходить людям, які страждають на депресію, оскільки до його складу входить L-триптофан. Саме таких висновків дійшли спеціалісти з клініки Університету Наварри.

Утім, не забувайте, що цей продукт також потрібно споживати помірно.

4. Ліщина

Ці горіхи відрізняються від інших високим вмістом вітаміну Е. До того ж ліщина містить велику кількість клітковини, кальцію, магнію, заліза та цинку. До складу ліщини також входять такі корисні рослинні білки, як аргінін. Ця речовина покращує роботу імунної системи та стимулює вироблення незамінних ферментів.

Ліщина поповнює запаси енергії в організмі, а також забезпечує людину клітковиною та корисними мінералами, які зміцнюють кістки та захищають їх від травмування та серйозних пошкоджень.

чому потрібно вживати ліщину

5. Кедрові горішки

Цей вид горіхів характеризується високим вмістом вітаміну В, який покращує роботу нервово-м’язової системи. До того ж до складу кедрових горішків входять корисні антиоксиданти та вітамін Е. Саме тому ми рекомендуємо вживати горіхи для боротьби зі стресом, а також профілактики ознак передчасного старіння та супутніх захворювань.

переваги кедрових горіхів

Усі перераховані вище види горіхів є потужним природним джерелом енергії. До того ж вони є незамінними помічниками у процесі схуднення. Не варто також недооцінювати високий вміст поживних речовин у цих продуктах.

Не забувайте, що для того, щоб скинути зайву вагу, важливо не тільки дотримуватися принципів правильного харчування. Необхідно регулярно займатися спортом, випивати по 8 склянок води на день, а також ретельно підбирати продукти до щоденного раціону.

Саме ці фактори є ключовими у процесі боротьби за ідеальні форми. Не забувайте, що корисні горіхи повинні стати невіддільною частиною вашого раціону. 

Джерело

Поділись


Новини партнерів