Онколог назвав найнебезпечніші продукти для здоров’я

Перероблене м’ясо і сало можуть спровокувати розвиток раку.

Про це розповів нейрохірург і онколог Антон Шкіряк. За його словами, доведено, що навіть звичайна свинина є онкогенною.

“Є дослідження, які виявили канцерогени в тих чи інших продуктах. Це перероблене м’ясо — сосиски, ковбасні вироби тощо. Тому що там використовують нітрати натрію. Також доведено, що звичайнісінька свинина є онкогенною. Особливо, коли тварини отримують гормональне харчування на фермах. І сало теж шкідливо. Це концентрат холестерину, холестеринова бомба”, — пояснив лікар.

Він наголосив, що пухлини виникають зокрема за рахунок зниження кровопостачання тих чи інших органів, а воно знижується не від “нечистої сили”.

“А від того, що судини забиваються і “труба”, тобто судина, стає вужчою. Я, напевно, єдиний із українців, хто сало не пропагує і не їсть. Також шкідливі і смажені, копчені продукти — всі вони мають денатурований білок. Він дуже шкідливий”, — підсумував онколог.

Джерело

Поділись


Новини партнерів