Вчені назвали 7 найшкідливіших продуктів для нирок

Відзначається, що споживати їх можна, але в дуже обмеженій кількості при проблемах з сечостатевої системою.

Експерти стверджують, що людям, які потерпають від каменів в нирках, не варто вживати горіхи у великих кількостях. У них містяться оксалати, які зустрічаються часто в найпоширенішому типі ниркового утворення.

Здорові люди також повинні звернути увагу на ряд продуктів, таких як шпинат, буряк, чіпси, картопля-фрі і висівки, оскільки вони містять ту ж групу речовини. У складі авокадо є висока доза калію, який регулює баланс рідини в організмі, електролітний баланс і рівень pH. Якщо даного елемента занадто багато в організмі, то може розвинутися гіперкаліємія, до симптомів останньої відносяться: нудота, слабкість, уповільнення серцевого ритму.

Дослідження показують, що довгострокове споживання кофеїну може погіршити хронічні захворювання нирок і підвищити ризик розвитку каменів в них. У цьому ж списку знаходяться сода і енергетичні напої. Молочні продукти, включаючи сир і йогурт, мають в складі багато кальцію, що призводить до підвищення його рівня в сечі. Масло багате високим вмістом насичених жирів, що підвищує ризик серцевих захворювань. Хвороба серця є основним фактором ризику захворювання нирок.

Надлишок солі в раціоні згубно впливає на сечостатеву систему, змушуючи парний орган утримувати воду. В оброблених продуктах її дуже багато. М’ясо, печінка містять багато пурину, стимулюючого виробництво сечової кислоти, відходів, які зазвичай обробляються нирками, навантажуючи їх. Не менш негативний вплив на нирки мають підсолоджувачі. Фахівці рекомендують замінити цукор на стевію, яка не має побічної дії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів