В Україні заборонили популярні ліки від серцевої недостатності

В Україні заборонили реалізацію, зберігання та застосування лікарського препарату від хвороб серця «Ванатекс».

Про це повідомили в Державній службі лікарських засобів і контролю за наркотиками.

«У зв’язку з надходженням повідомлення від Європейського директорату з якості лікарських засобів про призупинення дії сертифіката відповідності на субстанцію Валсартан виробництва Майлан Лабораторіз Лімітед, Індія (Mylan Laboratories Limited, India) забороняю реалізацію, зберігання та застосування серій 10815, 10116, 10816, 20317 , 30317, 10317, 10717 лікарського засобу Ванатекс, таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 80 мг, по 14 таблеток у блістері, по два блістери в картонній коробці, виробництва Фармацевтичний завод Польфарма С. А., Польща (вироблених з з бстанціі Валсартан виробництва Майлан Лабораторіз Лімітед, Індія) », – сказано в повідомленні відомства.

В Держлікслужбі відзначили, що відтепер аптеки повинні перевірити наявність зазначених серій лікарського засобу «Ванатекс», і вжити заходів щодо вилучення їх з обігу шляхом знищення та / або повернення постачальнику (виробнику).

«Ванатекс» використовують для лікування артеріальної гіпертензії, серцевої недостатності і полегшують стан пацієнта після перенесеного.

Джерело

Поділись


Новини партнерів