5 випадків, коли антибіотики є небезпечними для здоров’я

Дуже часто, намагаючись вилікуватись від того чи іншого захворювання, люди п’ють антибіотики. Проте чи настільки вони потрібні, і чи варто їх вживати взагалі?

Випадок №1

Антибіотики не допомагають при застуді, грипі та ГРВІ. Якщо вам лікар ставить один з цих діагнозів, прислухайтесь уважно, що за ліки вам прописують.

Випадок №2

Причина гострого респіраторного захворювання – віруси, а не бактерії. Антибіотики не впливають на віруси, не можуть їх зруйнувати і вбити.

Випадок №3

Антибіотики можуть сильно нашкодити організму, який просто звикає до них. І наступного разу, щоб впоратися з хворобою, треба буде призначати більш сильний засіб.

Випадок №4

Антибіотики мають серйозну побічну дію, наприклад пригнічують функції печінки і нирок, викликають алергічні реакції, знижують імунітет. Крім того, вони викликають дисбаланс мікрофлори кишечника і слизових оболонок в організмі.

Випадок №5

Не можна приймати антибіотики просто тому, що ви довго хворієте і вам треба терміново виходити на роботу. Вас повинен оглянути лікар, який має виявити бактеріальне вогнище і тільки після цього призначити ліки відповідного спектру дії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів