5 натуральних продуктів для прочищення артерій

“Ти – це те, що ти їси”. Всім відома з дитинства цитата, що не втрачає свою актуальність. Адже, мабуть, головним чинником, що впливає на стан здоров’я людини, є вживана їжа.
Розглянемо, які продукти сприяють розчищенню жирових скупчень в артеріях.

Журавлина
За результатами досліджень, багата калієм журавлина сприяє зниженню рівня поганого холестерину і підвищенню хорошого в тілі людини. Регулярне споживання цієї ягоди дозволить значно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Гранат
Гранат містить фітохімікати, що діють в якості антиоксидантів і захищають слизову оболонку артерій від ушкоджень. У публікаціях Національної академії наук сказано, що гранатовий сік стимулює вироблення оксиду азоту.

Спіруліна
Добова доза СПІРУЛИНИ у розмірі 4,5 г розслабляє стінки артерій і нормалізує кров’яний тиск.

Куркума
Куркума – це спеція з потужними протизапальними властивостями. Запалення є головною причиною атеросклерозу (ущільнення артерій). Дослідження виявило здатність куркуміну зменшувати жирові відкладення на 25%.

Шпинат
Шпинат украй багатий клітковиною, калієм і фолієвою кислотою – усі ці поживні речовини допомагають знизити артеріальний тиск і зберегти артерії чистими. Ця рослина сприяє зниженню рівня гомоцистеїну – відомого чинника, що впливає на розвиток серцево-судинних захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів