Відновити зір допоможуть домашні продукти

Усі ми знаємо, що покращенню зору сприяє вживання моркви. Але для здоров’я очей потрібно вживати й інші корисні продукти.

Чорниця
Ця ягода багата на вітамін С, який захищає від розвитку катаракти. Чорниця допомагає зберегти гостроту зору, знімає втому очей після перегляду телевізора і роботи з комп’ютером, тому вона є особливо хорошим варіантом для офісних працівників.

Зелень
Капуста, шпинат і листовий салат містять велику кількість лютеїну і зеаксантину. Такі антиоксиданти допоможуть захистити сітківку від руйнування і запобігти розвитку катаракти.

Яйця
Як і зелень, яйця містять корисні для очей антиоксиданти лютеїн і зеаксантин. До складу яєць входить цинк, який є необхідним для зниження ризику макулярної дистрофії (одна з основних причин поганого зору і навіть сліпоти).

Риба
Тунець, лосось і оселедець містять омега-3 жирні кислоти, необхідні для запобігання або уповільнення розвитку очних хвороб. Крім того, дефіцит омега-кислот може викликати синдром сухих очей.

Мигдаль
До складу мигдалю входить вітамін Е, який є найважливішим антиоксидантом для здоров’я очей. Він затримує і запобігає розвитку катаракти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів