Експерти назвав найкорисніший напій взимку

Вчені назвали какао найкориснішим продуктом під час зимових холодів: він не тільки відрізняється насиченим смаком, але також вкрай сприятливо впливає на організм в такий непростий для нього час. Какао здатне зменшувати запалення, що своєчасно в сезон морозів, констатували дослідники.

Згідно зі звітом Європейського агентства з безпеки продуктів харчування, для підтримки здоров’я людини слід з’їдати щодня не менше 2,5 грамів какао-порошку або 10 грамів чорного несолодкого шоколаду. Як було встановлено вченими з Університету Редінга, вживання какао стимулює розвиток потрібних бактерій і зменшує запалення в кишечнику – в результаті імунітет міцнішає, і антитіла успішніше борються з патогенами.

Але найкориснішим какао вважається навіть не тому. Більшою мірою какао цінується науковими фахівцями за здатність впливати на нервові клітини. Напій какао надає позитивну дію на нервову систему, допомагаючи нейронам відновлюватися і налагоджувати зв’язки в мозку, який сильно страждає в результаті повсякденних стресів.

Сама зима з її темрявою і холодом виявляється тривалим стресом для організму. Какао піднімає настрій і покращує опірність депресивних станів (як і хвороб в цілому) – в ньому багато магнію, який допомагає справлятися з нервовим напруженням, розслаблює м’язи, покращує сон.

Люди, які п’ють какао, в два рази менше піддаються ризику захворіти на діабет або зіткнутися з проблемами серця. До складу какао входять флавоноїди, які регенерують мітохондрії – енергетичні центри клітин міокарда і каркасних м’язів. Завдяки його вживання взимку збільшується еластичність судин, поліпшується кровотік і кровопостачання мозку.

Особливо цінний такий компонент какао як епікатехін. Дана речовина покращує мозковий кровообіг і короткострокову пам’ять, ефективно знижує артеріальний тиск. Причому в какао його набагато більше, ніж в ягодах, червоному вині або зеленому чаї. Регулярне вживання какао нормалізує рівень холестерину і цукру в крові, знижує ймовірність інсульту.

Говорячи про те, що найкориснішим продуктом взимку є какао, вчені підкреслюють: йдеться про напій, а не про шоколадні вироби. У різного роду шоколаді занадто багато додаткових добавок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів