Усе про неймовірні властивості чорного часнику

Мабуть, вам неодноразово доводилося чути, що вживання одного зубка часнику вранці нащесерце є дуже корисним для здоров’я. Утім, якщо ви не хочете весь день після цього комплексувати через неприємний запах з рота, ми маємо для вас гарну новину.

Спробуйте чорний часник, адже він є не менш корисним! Цей продукт здатний не тільки посилювати захисні механізми організму, але й позбавити вас необхідності чистити зуби по десять разів на день.

Усе, що необхідно знати про корисні властивості чорного часнику

властивості чорного часнику для загального самопочуття

Також відомий як ферментований часник, незвичний чорний часник виготовляють шляхом термічної обробки або природного “старіння”. У результаті отримують корисний овоч темного кольору, який характеризується більшим вмістом поживних речовин, ніж звичайний часник.

Чорний часник дуже популярний в азіатських країнах, особливо в Японії, де його часто використовують як приправу до основних страв.

Насправді процес приготування чорного часнику є неймовірно простим. Цілі голівки цього овоча проходять процес ферментації при певній температурі (зазвичай це 70° С) та вологості (між 85 та 90%).

При цьому до часнику не додають ані дріжджів, ані бактерій. Звісно, цей процес є довготривалим, проте в результаті ви отримаєте неймовірний продукт, на основі якого можна готувати ефективні та популярні лікувальні засоби.

Чорний часник має солодкуватий смак з ледь помітною кислинкою. Після ферментації розмір зубків суттєво зменшується, проте цілющі властивості продукту посилюються.

До того ж у чорного часнику вже немає того різкого запаху, за який так часто не люблять звичайний городній часник. Попри свій не надто привабливий, дещо “підгорілий” вигляд, чорний часник володіє приємною кремовою текстурою. Саме тому він чудово підходить для приготування намазок, приправлення інших страв та навіть вживання у чистому вигляді.

Віднедавна чорний часник став невіддільною частиною раціону тих, хто дбає про свою фігуру та самопочуття. Цей овоч є не тільки смачним гарніром, але й неймовірно поживним продуктом, а тому його можна заслужено вважати просто незамінним для здоров’я.

Попри те, що точний регіон походження чорного часнику досі залишається невідомим, багато людей припускають, що цей продукт з’явився у результаті численних експериментів японських вчених, які шляхом ферментації часнику намагалися позбутися його неприємного запаху. Вони здогадалися запікати його впродовж декількох годин, і це таки спрацювало!

Чутка про неймовірні властивості чорного часнику швидко поширилася до інших країн, тож його почали регулярно використовувати для приготування корисних натуральних засобів.

Для чого потрібно вживати чорний часник?

Вірте чи ні, але всі неймовірні властивості чорного часнику важко навіть перелічити! Серед його основних переваг варто виділити потужні антибіотичні, сечогінні, антиоксидантні та травні властивості.

  • До складу цього продукту у великій кількості входять сірчані сполуки, лінолева кислота та поліфеноли.
  • Чорний часник містить приблизно 18-20 амінокислот, включно з 8 основними амінокислотами, що існують у природі.
  • Властивості чорного часнику є у 10 разів сильнішими, ніж властивості свіжого городнього часнику.

Ми пропонуємо вашій увазі ще кілька основних переваг чорного часнику:

Він запобігає розвитку захворювань серцево-судинної системи

Якщо ви страждаєте через порушення у роботі серця та інших важливих органів серцево-судинної системи, вам на допомогу прийдуть натуральні засоби на основі чорного часнику. Оскільки цей продукт характеризується високим вмістом антиоксидантів та аліцину, він має здатність регулювати кров’яний тиск та зменшувати ознаки гіпертонії.

До того ж чорний часник розріджує кров, запобігає утворенню тромбів та суттєво знижує ризик розвитку тромбозу та серцевого нападу.

Чорний часник є натуральним сечогінним засобом

Мабуть, ви не знали про це раніше, проте чорний часник характеризується високим вмістом калію. Саме тому його рекомендують регулярно вживати тим, хто страждає через затримку рідини, набряки та розлади у роботі нирок.

Якщо ви хочете вивести з організму зайву рідину та позбутися набряків, рекомендуємо вживати чорний часник на порожній шлунок.

Він стимулює вироблення колагену в організмі

Також вживати чорний часник у сирому вигляді радять тим, хто страждає через дерматологічні проблеми, зокрема дерматит, акне, псоріаз та червоні вугрі.

До складу чорного часнику входять сірчані сполуки, а саме тіосульфати. Ці речовини відповідають за процес вироблення колагену в організмі людини. Саме тому чорний часник чудово підходить хворим на артрит, а також тим, хто часто страждає через сильний біль у м’язах.

Чорний часник зміцнює захисні механізми імунної системи

корисні властивості часник для імунітету

Якщо ви дуже часто хворієте, це може свідчити про ослаблення імунної системи. У такому випадку необхідно включити до щоденного раціону чорний часник. Цей продукт є ефективним натуральним засобом для зміцнення захисних механізмів імунної системи, а також швидкої боротьби з хвороботворними вірусами та бактеріями.

Він допомагає боротися із втомою

Ферментований часник є незамінним для професійних спортсменів та тих, хто хоче посилити свою фізичну витривалість. Також він чудово усуває ознаки хронічної втоми та сильного виснаження у тих людей, які важко працюють та регулярно недосипають.

Чорний часник є потужним антиоксидантом

Безсумнівно, цей продукт можна назвати одним з найкращих натуральних помічників у боротьбі з передчасним старінням клітин. Ба більше, за допомогою чорного часнику можна вивести з організму вільні радикали, які у надлишку часто стають причиною розвитку багатьох неприємних захворювань.

За допомогою чорного часнику можна вилікувати захворювання дихальних шляхів

Вірте чи ні, але насправді ферментований часник чудово усуває симптоми астми та алергії. До того ж, він прискорює одужання при застуді, фарингіті, ларингіті та інших типових захворюваннях дихальних шляхів.

Він заспокоює нерви

За умови регулярного вживання чорного часнику можна швидко та безпечно перебороти сильний стрес. Він допомагає боротися з надмірною нервозністю, безсонням, дратівливістю та різкими перепадами настрою.

Інші неймовірні властивості чорного часнику

Окрім всіх згаданих вище переваг, чорний часник дуже часто використовують для боротьби із закрепами та з метою зменшення рівня поганого холестерину. До того ж, до складу цього овоча у великій кількості входить цистеїн, який і відповідає за антиканцерогенні властивості чорного часнику.

Погодьтеся, цей перелік переваг ферментованого часнику є просто неймовірним!

Як правильно вживати чорний часник?

як правильно вживати чорний часник

Оскільки нині чорний часник “у моді”, його можна легко придбати у багатьох магазинах з натуральною корисною продукцією.

До того ж, цей продукт дуже часто використовують знамениті шеф-кухарі у багатьох американських, азіатських та європейських ресторанах.

  • Рекомендуємо вживати 1-3 зубчики чорного часнику щодня, бажано натщесерце.
  • Ви також можете приготувати на основі цього продукту смачну та корисну намазку на шматочок хліба або грінку для сніданку.
  • Не забувайте, що чорний часник не рекомендовано вживати перед сном. Оскільки він містить тонізувальні сполуки, то може викликати безсоння.

Спортсмени можуть додавати по 1 зубку чорного часнику до смузі та інших страв перед тренуванням. Вірте чи ні, але цей доступний продукт значно покращує результативність під час занять спортом навіть у професійних атлетів.

На бажання ви можете приправляти чорним часником всі свої улюблені страви, зокрема соуси, супи, випічку, пасту та гарніри на основі рису. До того ж, цей овоч також чудово пасує до м’ясних, рибних та овочевих страв.

Зберігати чорний часник можна при кімнатній температурі у пластиковому контейнері або скляній посудині. За правильних умов він залишається свіжим та придатним до використання впродовж одного року.

Джерело

Поділись


Новини партнерів