Продукти, які допоможуть очистити організм

Наші внутрішні органи щодня піддаються різним випробуванням, які ми їм влаштовуємо. Які ж продукти потрібно їсти, щоб допомогти організму очиститися? Природно, можна зробити розвантажувальний день або сісти на тижневу дієту, але кращий варіант – правильне харчування.

Важливо знати, що в період очищення організму потрібно виключити з раціону всі жирні, смажені і копчені страви. Зовсім не потрібно мучити себе жорсткою дієтою на воді і крупі. Подібний метод харчування здатний завдати шкоди, порушивши роботу імунної системи, в чию зону відповідальності входить захист організму.

Якнайбільше вживайте кисломолочних продуктів, чорний хліб і вівсянку. Основну роль в процесі очищення грає клітковина, так як її нестача веде до накопичення жирів і шкідливих токсинів, що має згубний вплив на загальне самопочуття людини. Нижче ми розповімо про продукти, які допоможуть вам вивести шкідливі речовини з організму і поліпшити роботу внутрішніх органів.

1. Зелений чай

Дієтологи радять щодня випивати більше двох кухлів зеленого чаю. До складу даного продукту входить катехін, який в сукупності з поліфенолами має захисну дію для печінки.

2. Імбир

Імбир – рослина від 100 недуг. Його корисні властивості відомі всьому світу. Наприклад, він сприяє поліпшенню кровотообігу в області шлунково-кишкового тракту і прискорює травний процес. Крім того, посилений метаболізм здатний в найкоротші терміни позбавити вас від надмірної ваги.

3. Капуста

Цей овоч може похвалитися величезною кількістю вітаміну С, а клітковина, яка перебуває в його складі, буде протистояти холестерину і призупинить процес старіння.

4. Коричневий рис

Можливо, для деяких це буде відкриттям, але неочищені та необроблені крупи, овочі, фрукти – набагато корисніше. Сюди також відноситься і неочищений рис, який несе в собі куди більше корисних властивостей, ніж звичайний білий. Крім того, він має здатність підтримувати баланс енергії і рятувати організм від сміття.

5. Буряк

Свій насичений яскравий колір даний овоч отримує через бетаїн. Ця речовина відповідає за зменшення рівня токсичної амінокислоти, яка викликає серцево-судинні недуги. Крім того, буряк має сечогінну і послаблюючу властивості, що допоможе позбавити організм від солей важких металів.

6. Яблука

Яблука можуть значно посилити апетит, але пектин в їх складі, ліквідує жири, які обволікають печінку. Також в даному фрукті міститься вітамін С, який поліпшує захисну функцію організму.

7. Червоний перець

У цьому овочі знаходиться речовина, яка носить назву “капсаїцин”. Саме з огляду на цю речовину ми відчуваємо гострий смак перцю. Крім цього, капсаїцин запускає робочу діяльність шлунка і покращує метаболізм. Дана речовина корисна і тим, що знищує жирові клітини і посилює витрати енергії на травний процес.

8. Оливкова олія

Ця олія містить в собі величезну кількість ненасичених жирних кислот, які посилюють процес виведення холестерину за межі організму.

9. Селера і огірки

Ці овочі володіють цілим спектром корисних мікроелементів, хоч і в процентному співвідношенні в основному складаються з рідини. Сік даних продуктів має сечогінну і послаблюючу дію, а також допомагає позбутися від шкідливих токсинів і жирів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів