Знайдено простий спосіб уникнути хвороб серця

Журнал Американського товариства кардіології опублікував на своїх сторінках дані, отримані в ході нового дослідження вчених з Гарвардського університету в Бостоні. Ці фахівці виявили, що вживання горіхів дає потужний захисний ефект щодо хвороб серця і судин.

Горіхи, включаючи арахіс, відчутно знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, заявили фахівці. Для захисту міокарда вони порекомендували вживати в їжу всього дві жмені різних горіхів в тиждень.

У дослідженні американських медиків взяли участь 210 тисяч чоловік. Лікарі спостерігали за тим, як впливали на стан їх серцево-судинної системи вживання волоських горіхів, мигдалю, фундука, кешью, фісташок і арахісу. Вони встановили: у людей, які з’їдали п’ять і більше порцій горіхів в тиждень, мінімізація ризику ІХС (ішемічної хвороби серця) була найбільш інтенсивна. Зокрема, у них вірогідність розвитку ІХС зменшувалася на 20%, інших серцево-судинних недуг – на 14%.

Навіть дворазове вживання горіхів в тиждень проявляло серйозний ефект поліпшення в діяльності серця, відзначили дослідники. Зокрема, люди, які їли арахіс або горіхи два і більше разів на тиждень, мали більш низький ризик серцево-судинних порушень і ІХС на 13% і 15% відповідно в порівнянні з тими, хто не їв горіхів.

Найпотужніший оздоровчий потенціал в ході випробувань продемонстрували волоські горіхи. Їх регулярне вживання на 21% знижувало ризик розвитку ішемічної хвороби серця і на 19% – всіх серцево-судинних захворювань, констатували автори.

Джерело

Поділись


Новини партнерів