П’ять кращих домашніх засобів для хворого горла

Мало хто восени може уникнути застуди і ангіни. Пропонуємо найдієвіші народні методи від болю в горлі.

Чай з імбиром і лимоном

Застуда та інші сезонні захворювання прекрасно лікуються імбирним чаєм з медом і лимоном. Натріть 2.5 см кореня імбиру в чайник для заварювання. Залийте склянкою окропу і дайте настоятися впродовж 5 хвилин. Окремо змішайте 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку і 1 столову ложку меду. Додайте проціджений імбирний відвар і розмішайте до розчинення мед.

Глінтвейн

Найприємніший спосіб лікування хворого горла. Вся справа в антимікробних прянощах цього напою, його здібностях розширювати судини і високій концентрації вітаміну С. Але не захоплюйтеся, в медичних цілях буде достатньо однієї чашки глінтвейну.

Молоко з медом і корицею

Молоко з медом – відмінний народний засіб, який допомагає впоратися з кашлем. Нагрійте 1 стакан молока разом з дрібкою меленої кориці, помішуючи, щоб вона рівномірно розподілилася. Додайте мед за смаком.

Полоскання содою або морською сіллю

Зняти біль в горлі допоможе полоскання слабкими дезінфікуючими розчинами. Розчиніть 1 чайну ложку соди або морської солі в склянці води. Цей же рецепт допоможе при нежиті: просто закапайте кілька крапель розчину в ніс 2-4 рази за день.

Курячий бульйон

Протизапальні властивості бульйону допомагають полегшити набряклість і першіння, а білки і вітаміни, що входять до його складу, підтримують ослаблений застудою організм.

Джерело

Поділись


Новини партнерів