Найшкідливіший сніданок на голодний шлунок

Забудьте про бутерброди з ковбасою і свіжі соки натщесерце – фахівці склали список продуктів, які не рекомендують вживати вранці на порожній шлунок.

Найшкідливіший сніданок, на думку вчених, містить гострі і копчені продукти, які багато наших співгромадян охоче їдять вранці. Мова, зокрема, йде про продукцію з переробленого м’яса, яку часто використовують для бутербродів. Але гостра і копчена їжа погано діє на слизову оболонку травного тракту, і якщо регулярно снідати хлібом з ковбасою або нарізкою, ризик появи запалення і болю в шлунку різко підвищиться.

Чому не варто пити натщесерце свіжовичавлені соки? Майже у всіх цих соках є кислоти, які стимулюють вироблення травних ферментів. Але якщо в шлунку немає їжі, то дія таких ферментів може викликати нудоту, пронос, газоутворення.

Також, до речі, не варто захоплюватися питтям води з лимоном натщесерце, – такий експеримент може спричинити опік стравоходу.

Крім того сніданок не повинен містити десертів. З’їдені на порожній шлунок, вони спровокують викид в кров відразу великої кількості інсуліну. Регулярно починаючи свій перший прийом їжі з чогось солоденького, ви «розгойдуєте» свою підшлункову залозу і підвищуєте ризик появи діабету.

Крім того не потрібно на голодний шлунок пити каву – цей напій стимулює вироблення соляної кислоти, яка подразнює стінки шлунка. Так недалеко до гастриту і виразки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів