Лікарі назвали один з найкорисніших продуктів для печінки

Ураження печінки негативно впливають на всю імунну систему організму, але американські вчені встановили: від хвороб печінку ефективно захищає регулярне вживання морської риби.

Дослідники з Каліфорнійського університету прийшли до висновку про те, що морські види риб дієво захищають печінку від розвитку різних захворювань. При регулярному включенні в раціон морської риби відбувається, як висловилися самі вчені, «блокування печінки від проникнення хвороботворних мікробів».

Фахівці проаналізували дані спостережень за людьми, які їли рибу і риб’ячий жир, – з’ясувалося, що у них у всіх було відзначено зниження ймовірності ожиріння печінки і появи цукрового діабету.

За словами авторів дослідження, морська риба містить в своєму складі речовини, які знижують рівень холестерину в крові і мінімізують ризик, пов’язаний з розвитком атеросклерозу. Зокрема, в ній присутні легкі для засвоєння білки і цінні амінокислоти. Регулярне вживання морської риби дозволяє поліпшити показники артеріального тиску, захищає від гіпертонії, а також нормалізує процес вироблення інсуліну, тим самим позитивно впливаючи на загальний рівень цукру в крові.

Нагадаємо, що серед доступних видів морської риби експерти виділяють оселедець, камбалу, мойву, дорадо, пікшу. При цьому вони вважають корисними і рибні консерви – сардини, скумбрію, сайру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів