7 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовці

31

Мікрохвильова піч – один із найвідоміших приладів у світі, не тільки тому, що вона допомагає підігрівати їжу за кілька секунд, але й тому, що в ній також можна приготувати деякі страви. Проте деякі продукти взагалі не можна розігрівати в мікрохвильовці.

Фактично, якщо деякі овочі готувати в цьому пристрої, вони зберігають більше властивостей, ніж при приготуванні іншими методами.

Однак навіть якщо вона стає в пригоді для багатьох інгредієнтів, є певні продукти, які можуть втратити свої харчові якості при підвищеній температурі.

Тому важливо знати, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, а також які інші методи можуть бути використані для їх приготування.

Дізнайтеся більше!

1. Свіже м’ясо

м'ясо не можна розігрівати в мікрохвильовці

Деякі люди часто ставлять заморожене м’ясо в мікрохвильову піч, щоб розігріти його за лічені хвилини, перш ніж його готувати.

Хоча це може допомогти запобігти деяким бактеріям, це зменшує кількість вітаміну В12 та амінокислот у м’ясі.

Ба більше, коли цей пристрій використовують для повторного нагрівання м’яса, приготованого вчора, це зменшує кількість натуральних соків та білка.

Пропозиції

  • Покладіть м’ясо на дно холодильника, щоб розморозити за день, перш ніж його використовувати.
  • Нагрійте приготовлене м’ясо в сковорідці на низькому вогні.

2. Білий рис не можна розігрівати в мікрохвильовці

Білий рис – це їжа, яку взагалі не можна розігрівати в мікрохвильовці, адже за високих температур він позбавляється великої частини своїх поживних речовин.

Мікрохвильові печі встановлюють рівномірну і високу температуру з моменту включення. Це безпосередньо впливає на вітаміни, мінерали та вміст клітковини.

Пропозиції

  • Готуйте рис у каструлі з водою, де температура поступово зростає по мірі приготування.
  • Якщо ви хочете розігріти рис, додайте трохи води в сковорідку і поставте на низький вогонь.

3. Броколі

броколі на можна розігрівати в мікрохвильовці

Висока температура, яку виробляє мікрохвильова піч, може знищити до 97% антиоксидантів, що містяться в броколі.

Зміни, яких цей овоч зазнає при застосуванні цієї технології приготування, позначаються як на текстурі, так на смаку.

Пропозиції

  • Споживайте броколі в салатах і коктейлях, щоб повністю скористатися харчовою цінністю.
  • Якщо ви хочете приготувати її, зробіть це на пару.

4. Масло

Хоча багато людей часто топлять масло у мікрохвильовій печі, це може знизити кількість протеїну в його складі.

Пропозиції

  • Покладіть вершкове масло в сковорідку і поставте на слабкий вогонь.
  • Коли це можливо, тримайте його при кімнатній температурі, щоб природно пом’якшити.

5. Молоко

молоко не можна розігрівати в мікрохвильовці

Молоко та інші молочні продукти, такі як йогурт, втрачають до половини своїх поживних речовин при високих температурах.

Розігрівання в мікрохвильовці повністю знищує вміст вітаміну В12 і зменшує істотний вміст мінералів.

Пропозиції

  • Якщо ви хочете випити гаряче молоко, розігрійте його в горщику на невеликому вогні до досягнення температури, придатної для споживання.

6. Часник

Дієтологи завжди рекомендують споживати сирий часник, щоб отримати 100% харчових переваг.

Якщо його приготувати або нагрівати при дуже високих температурах, він втрачає до 95% своїх вітамінів і мінералів.

Справді, однієї хвилини в мікрохвильовій печі достатньо, щоб знищити вміст аліцину в часнику. Цей натуральний інгредієнт дає часнику антиоксидантні та протизапальні властивості.

Пропозиції

  • Додавайте сирний часник у ваші салати, коктейлі та інші страви.
  • Споживайте зубчик часнику натщесерце, щоб максимально насолодитися його перевагами для здоров’я.

7. Гриби

гриби не можна розігрівати в мікрохвильовці

Білки, що містяться в грибах, повністю руйнуються, коли їх готують або нагрівають при високих температурах.

Фактично, коли гриби охолодити до кімнатної температури, вони більш чутливі до забруднення певними мікроорганізмами.

Пропозиції

  • Спробуйте не нагрівати гриби після того, як ви їх приготували, оскільки це може спричинити розлад травлення та запалення живота.
  • Готуйте їх при температурі 70° C.
  • Використовуйте їх у стравах, які не потребують надмірного приготування.

Тепер, коли ви знаєте, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці, намагайтеся бути обережнішими, коли наступного разу захочете їх підготувати.

Хоча мікрохвильові печі дуже корисні, найкраще обмежити їх використання в цих випадках.

Джерело

Поділись


Магазин