Медики: органічні продукти реально знижують ризик раку

Спостереження за 68946 добровольцями і їх раціоном підтверджує виняткову користь органічних продуктів. За словами французьких вчених, такі продукти знижують ризик розвитку лімфоми і раку молочної залози.

Залежно від обсягу споживання органічних продуктів вчені розділили людей на різні групи. Враховувалося наявність в раціоні 16 органічних продуктів, включаючи фрукти, овочі, риби, м’яса, готових страв, рослинних жирів, приправ і харчових добавок. Спостереження за добровольцями в середньому тривало 4,5 року.

За цей час вчені зареєстрували 1340 випадків раку. Найчастіше це був рак грудей (459 випадків). Далі по частоті діагностування йшли рак простати (180 випадків), шкіри (135 випадків), колоректальний рак (99 випадків) та лімфома (47 випадків). Так, люди, які споживали найбільше органічних продуктів, на 25% рідше стикалися з раком. Зокрема, ризик розвитку лімфоми і раку молочної залози був знижений на 73% і 21% відповідно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів