Медики розповіли, що робити при низькому артеріальному тиску

Гіпотонія – неприємний стан, з яким також необхідно боротися.

Строгих універсальних значень для здорового рівня артеріального тиску не існує – все залежить від особливостей організму. За словами члена Правління Профспілки аптекарів Рейнланд-Пфальца Андреаса Хотта, зазвичай до низького рівня відносять показники нижче 105/60. На гіпотонію часто скаржаться підлітки в період статевого дозрівання, худі жінки, вагітні та матері, люди після великої втрати ваги і ті, хто вживає занадто мало рідини.

Хоча за низьким артеріальним тиском рідко стоять якісь серйозні захворювання, з ним пов’язані певні симптоми нездужання: низька продуктивність праці, запаморочення при вставанні, головний біль, загальна слабкість, пригніченість. Андреас Хотт пропонує стабілізувати тиск домашніми засобами. Найкраще для цього підходять вправи на витривалість: їзда на велосипеді, плавання, танці, регулярна швидка ходьба. Також допомагає контрастний душ, масаж щіткою. Деякі успішно застосовують рослинні чаї з розмарином, конвалією. В особливо важких ситуаціях призначають медикаменти.

У ряді випадків причиною низького артеріального тиску можуть бути серйозні захворювання: знижена функція щитовидної залози, гормональні порушення, хвороби серцево-судинної системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів