Лікарі назвали найкращі напої при перших ознаках застуди

При перших симптомах застуди лікарі рекомендують рясне пиття, що дозволяє швидше “вимити” патогени і токсини з організму. Які саме напої найкраще для цього підійдуть, читайте нижче.

Тепле молоко з мінеральною водою
Фахівці радять пити цей напій в рівних пропорціях. Молоко і воду необхідно підігріти, але вони не повинні бути гарячими. Якщо у людини сильне подразнення горла, то в напій можна додати невеликий шматочок вершкового масла.

Тепле молоко з мінеральною водою полегшує болі в горлі і сприяє відходженню мокротиння.

Чай з ехінацеєю
Це досить відомий противірусний, протизапальний засіб. Цей напій здатний зміцнити організм і підтримувати його в тонусі.

Напій з шипшини
Фахівці радять при перших ознаках застуди пити напій із шипшини. Він містить велику кількість вітаміну C. Цей напій має жовчогінний і сечогінний ефект.

Компот із сухофруктів
Сушені фрукти зберігають всі необхідні мікроелементи і вітаміни, що містяться в свіжих фруктах. Такий відвар здатний активізувати імунну систему для боротьби з вірусами.

Журавлинно-брусничний морс
За словами експертів, він проявляє сечогінну та протизапальну дію, а також має бактерицидну властивість. У тих випадках, коли людині потрібно швидко зігрітися, незамінним виявиться глінтвейн.

Медики попереджають: не треба додавати мед і лимон в дуже гарячі напої, – тільки в охолоджені і теплі. Інакше корисні речовини цих продуктів стануть шкідливими.

Поділись


Новини партнерів