6 ознак, що у вас може бути тромб

Кров повинна згортатися. Так тіло зупиняє кровотечу. Ви бачили згустки крові після ран, подряпин і порізів.
Але іноді згустки крові бувають не помітні. І коли це відбувається, це жахливо: саме тромби зазвичай бувають причиною інфарктів, інсультів, серцевих нападів та інших серйозних медичних проблем.

Ось як заздалегідь дізнатися , що ви або хтось із ваших близьких може пережити проблему з тромбом:

1. Набряк однієї з кінцівок.

Зазвичай таке буває, коли у людини розвивається тромбоз глибоких вен. Через це приплив крові до деяких частин тіла погіршується, і життєво важливі внутрішні органи перестають отримувати в потрібній кількості кисень.

Річ ця дуже небезпечна, тому не варто ігнорувати набряки, особливо в ногах.

2. Болі в ногах.

Загальною ознакою тромбозу є часті болі та поколювання в нижніх частинах ніг. Особливо небезпечно, якщо це ще й супроводжується частими судомами.

Отож, якщо ви відчуваєте щось схоже, зверніться до лікаря!

3. Дивні червоні смуги на шкірі.

Пам’ятайте: синець – це ще одна форма тромбу. Але якщо ви бачите червоні смуги, і розташовані вони паралельно до вен, то це не просто «синці». Негайно зверніться до лікаря.

Ці червоні «прожилки» ще зазвичай дуже теплі на дотик. Якщо ви помітили їх на собі або у когось з близьких, не відкладайте звернення до лікаря.

4. Болі в грудях під час глибоких вдихів

Якщо у вас виникають болі або поколювання в грудях під час глибоких вдихів, це може бути ознакою того, що згустки крові стали накопичуватися вже в легенях.

Ця річ смертельно небезпечна, причому розв’язка може настати буквально в будь-який момент. У таких випадках звертатися до лікаря треба НЕГАЙНО.

5. Задишка.

Мова не про ті випадки, коли ви піднялися по сходах на 15-й поверх. А про ті, коли задишка – «безпричинна». Вона теж може вказувати на згустки крові навколо легень. Зазвичай вона ще супроводжується раптовим запамороченням.

Будь-який з таких симптомів повинен змусити вас негайно звернутися до лікаря.

6. Незрозумілий кашель.

Якщо ви кашляєте без будь-якої на те причини (тобто не хворієте на простудні захворювання, не палите, а рентген показав, що легені чисті), вам потрібно частіше звертати увагу на свій серцевий ритм і ритм дихання.

Якщо кашель супроводжується або болем у грудях, або плутаним ритмом, або незрозумілою задишкою, вам потрібно звернутися до лікаря.

Тромби мають смертельну загрозу для організму. Не беріть на себе зайві ризики і не соромтеся іти до лікарів «через різні дурниці». Цей якраз той випадок, коли геройство або сором може коштувати комусь життя!

Джерело

Поділись


Новини партнерів