Вживання насіння льону зменшує ризик смерті від раку грудей.
Так, німецькі вчені виявили, що сполуки — лігнани, присутні у складі цих зерен, можуть знищувати ракові клітини, “заморожувати” ріст нових клітин і запобігати появі вторинних пухлин, передає “МедікФорум“.
Саме тому медики рекомендують дотримуватися раціону, багатого продукцією із борошна грубого помелу, насіння льону та овочів — комплекс цих продуктів допомагає організму отримати лігнани в достатній кількості.
“У нас є перші явні докази того, що лігнани не тільки знижують ризик розвитку раку молочної залози після менопаузи, але також і ризик смертності”, —зазначила науковий фахівець німецького Центру дослідження раку в Гейдельберзі Дженні Чанг-Клод.
Крім лігнанів, насіння льону містять багато інших корисних мікроелементів: вітаміни A, В1, В2, В3, В6, В9, C, клітковина, жирні кислоти омега-3, омега-6, омега-9, амінокислоти.