Вчені назвали спосіб, який допоможе швидко відновити печінку

Американські фахівці з університету Орегона розповіли, як оздоровити печінку, не вдаючись до ліків.

Вчені прийшли до висновку, що для поліпшення функцій печінки потрібно обов’язково знижувати в своєму щоденному раціоні споживання цукру, поєднуючи це з фізичними навантаженнями і контролем над вживанням калорій.

З продуктів, які шкодять печінці, найнебезпечнішими зазвичай вважаються такі, які містять багато жиру, холестерину. Американські дослідники відзначають, що корекція харчування навіть в плані жирної їжі буде не настільки дієвою, якщо не зменшити рівень цукру в раціоні.

«Обмеження в жирній і холестериновій їжі ефективно допомагають нормалізувати вагу і відновити обмін речовин, однак якщо ігнорувати цукор, то лікування значно затягнеться», – заявили експерти.

Саме нехтування здоровим харчуванням, на думку дослідників, призведе до того, що до 2020 року різко зросте кількість людей із запаленою печінкою, які в подальшому будуть потребувати пересадки органу. До 30% дорослого населення сьогодні мають жирові відкладення в печінці, не пов’язані з алкогольною залежністю, з тривогою констатують вчені.

Джерело

Поділись


Новини партнерів