Лікарі назвали напій, який бажано пити щодня

Ми вже мільйон разів чули, що нежирні молочні продукти – це шкідливі продукти.

Але іноді (буває, накриває така «хвиля») так вже хочеться схуднути, що зупинившись перед «молочною» полицею, думаєш:

«Все, з сьогоднішнього дня візьмуся за себе, і візьмуся різко і жорстко – ні цукру, жиру і булочок». І … кладеш в кошик «нежирний» сир, 10% сметану 0% кефір і 67% масло.

Не робіть так. Бо наявність молочного жиру дає наступні бонуси:

– забезпечує відчуття ситості (вживаючи знежирені продукти, ми легко переїдаємо, тому відчуття ситості ніяк не настає).

– з молочним жиром ми отримуємо вітаміни А, D, Е, закриті каротиноїди природні органічні пігменти, що виробляються бактеріями, грибами, водоростями і рослинами. Такі каротиноїди, як, наприклад, лютеїн і зеаксантин, – позитивно впливають на здоров’я очей і роботу когнітивної функції мозку.

– каротиноїди, а вони жиророзчинні.

– при наявності вітаміну D краще засвоюються кальцій і магній.

– відсутність жиру в кисломолочних продуктах компенсована вуглеводами – для загущення і поліпшення смаку, а вуглеводи – стимулюють виділення гормону інсуліну підшлунковою залозою і пригнічують процес окислення («спалювання») жиру, тобто схуднути на знежирених молочних продуктах стає важче.

– знежирені, як і дуже жирні, погіршують засвоєння кальцію.

– молочний жир корисний для мозку і кишкової мікробіоти. Тому ви для себе робіть свій вибір, а ось діткам і підліткам ні в якому разі не давайте знежирені.

Джерело

Поділись


Новини партнерів