Медики назвали продукт, який продовжує життя

Розмови про шкоду червоного м’яса йдуть в минуле, котлетам і біфштексам повернули їх добре ім’я. Вчені заявили про те, що м’ясо і молочні продукти корисні для нашого здоров’я і повинні поступово включатися в раціон людини.

За останніми науковими даними, включення в раціон непереробленого червоного м’яса – а також молочних продуктів – зменшує ризик розвитку інфаркту, інсульту і передчасної смерті. До такого висновку, зокрема, прийшли вчені з канадського Університету Макмастера, що зібрали і проаналізували результати дослідження за участю 218 тисяч осіб, що проживають в 50 країнах.

Раніше неодноразово повідомлялося, що жирна їжа, популярна в Європі і Північній Америці, відповідальна за хвороби серця. Але результати останніх досліджень призводять швидше до протилежного висновку: не настільки насичені жири шкідливі для здоров’я, як думали раніше.

За добровольцями спостерігали протягом 25 років, ретельно записуючи їх раціон, а також всі випадки інфарктів, інсультів і вік в момент смерті. Аналіз отриманих даних привів до висновку, що високоякісне меню, що включає неперероблені продукти тваринного і рослинного походження, не збільшує, а знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Більш того, така дієта зменшує і ймовірність передчасної смерті, з яких би причин вона не настала.

У той же час експерти підкреслюють: ця інформація стосується тільки непереробленого червоного м’яса, в той час як вживання ковбас, сосисок і бекону залишається шкідливим для здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів