Як впливають на організм Е-добавки?

Нас всіх дуже хвилює склад продуктів, які ми купуємо в магазинах. І часто на етикетках ми бачимо букву Е, що позначає різні добавки, які всіх лякають.

Чому їх потрібно уникати і як вони можуть впливати на організм? Відповідь читайте у нашій статті.

При промисловому виробництві продуктів харчування в них вводяться різні Е-добавки. Вони дозволені нашими законами і начебто безпечні. Але ми повинні розуміти, що, наприклад, одна з Е-добавок, глутамат натрію, підсилює смак. І завдяки їй ми можемо з’їсти занадто багато.

Е-добавки вводяться в продукти в різних цілях. Найчастіше – щоб посилити смак. Або ж щоб продовжити термін зберігання. Ті добавки, які збільшують термін зберігання, вбивають бактеріальне середовище в продукті та впливають на мікрофлору. Точно так само вони можуть завдати шкоди і вашій мікрофлорі. А це дуже шкідливо, це порушення нормальної роботи шлунка і кишечника.

Дуже часто життя нас ставить у такі умови, коли доводиться вживати продукти з Е-добавками, але, якщо є можливість уникнути цього, – краще обходитися без них.

Джерело

Поділись


Новини партнерів