Як не можна лікувати застуду: важливі правила

З осіннім періодом приходить пора застуд – у людей з’являється нежить, кашель, хтось хворіє на грип. Під час їх лікування, не варто довіряти усім порадам, адже деякі з них можуть не тільки не допомагати, а й нашкодити.

Під час застуди не можна лікуватися “традиційними” методами – пити багато гарячого молока з медом, парити ноги та безперервно приймати різні ліки. Запам’ятайте кілька основних правил, як не можна лікувати застуду.

Найперше, не можна приймати антибіотики без рекомендації лікарів. Зокрема, їх не треба вживати на початкових стадіях респіраторних вірусних інфекцій, адже це лише руйнує імунітет і виробляє в організмі стійкість до їхньої дії.

При підвищеній температурі організму не можна пити гарячі напої. Як пише видання, вони тільки пришвидшують зростання температури, а також провокують додаткову закладеність, біль і кашель. Під час застуди найкраще пити теплі чаї, компоти, відвари і звичайну теплу воду.

Також, при вірусних захворюваннях шкідливо збивати температуру нижче 38°с. Як рекомендують лікарі, жарознижуючі засоби необхідно приймати тоді, коли позначка на термометрі досягла 38,5°С.

Ні в якому разі не можна лікуватися народними методами – гірчичниками, банками, ваннами для ніг, картопляною парою тощо. Адже такі методи інколи навіть можуть погіршити перебіг хвороби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів