Їсти чи не їсти: вчені поставили крапку у вічній суперечці про локшину швидкого приготування

Вчені вважають, що такий продукт не несе великої небезпеки організму, але постійно вживати його не варто.

Бюджетний напівфабрикат делікатес часто найоптимальніший варіант для студентів, школярів, багатьох офісних працівників і не тільки. Практично кожен, хоч раз в житті їв локшину швидкого приготування, а деяким вона припала до смаку. Про шкоду цього продукту написано не мало. Медики попереджають, що вживаючи таку локшину страждає весь організм людини.

Нещодавно наукові співробітники Сибірського університету науки і технологій провели дослідження, в результаті якого з’ясували, що локшина швидкого приготування не призведе до отруєння, якщо їсти її в помірних обсягах, до того ж ця їжа пройшла всі перевірки, а значить придатна до поїдання.

Якщо до складу локшини входить сіль, крохмаль, пшеничне борошно пальмова олія, а також карбонату і поліфосфату натрію.

Саме останній компонент не є корисним у зв’язку з вмістом насичених жирів, які призводять до появи атеросклеротичних бляшок, при цьому не представляє шкоди для організму.

“Це натрієва сіль амінокислоти, якої в будь-якій бифштексе більше, ніж у “Дошираку”, — йдеться в повідомленні.

Також не дуже корисне пшеничне борошно, бо вона складається з зерен. У результаті операції з переробки зерна в ньому знижується чисельність вітамінів і клітковини.

Крім того, в локшині швидкого приготування є кислоти і консерванти, але якщо вживати рідко цей продукт, то він не принесе шкоди. Вчені рекомендують різноманітний раціон, куди входить свинина, яловичина, овочі і фрукти.

“В тих кількостях, в яких різні речовини містяться у локшині, вони не приносять шкоди організму. Однак постійно харчуватися тільки (локшиною – ред.) не можна, адже в ній недостатньо білків і жирів”, – резюмували фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів