Тиха смерть: хвороби, які можуть протікати безсимптомно

Деякі хвороби розвиваються до невиліковних стадій, оскільки протікають безсимптомно.

Однак організм завжди сигналізує про небезпечні зміни, що часто ігнорується людиною. Медики розповіли, як розпізнати ознаки небезпечних захворювань, і на що звертати увагу в першу чергу, пише NewsOboz.org з посиланням на anews.

Синдром полікістозу яєчників

При зазначеному недугу порушується функціонування органів ендокринної системи, у зв’язку з чим збивається менструальний цикл, а також проявляється апное, діабет 2-го типу і, крім того, деякі хвороби серця. У групі ризику найчастіше виявляються жінки дітородного віку, а ключовими симптомами проблеми виступають подовжений менструальний цикл, випадання волосся на голові і більше їх зростання на тілі.

Діабет

Недуга на ранній стадії майже не супроводжується симптомами, очевидними для людини. Підвищена спрага, часті позиви до сечовипускання, поява сухості в роті і нечіткого зору здатні виступати ознаками розвитку діабету, навіть якщо рівень цукру в крові залишається в межах норми. При розвитку вищезгаданої хвороби шкіра в зоні шиї і під пахвами здається темнішою, а особливо пильними слід бути людям старше 45 років.

Підвищений тиск

Більше половини пацієнтів, які страждають від підвищеного тиску, навіть не підозрюють про своє захворювання. При цьому недуга завдає шкоди суглобам, що може закінчитися інфарктом або інсультом, а також різноманітними хворобами нирок. Варто перевіряти тиск хоча б один раз протягом року, щоб контролювати свій стан.

Апное

Багато хто помилково припускає, що від зупинки дихання уві сні можуть померти тільки люди з ожирінням, але в дійсності від таких нападів страждають до 50% жінок, до того ж незалежно від ваги. У групі ризику знаходяться люди, які страждають від діабету 2-го типу, а також мають захворювання серцево-судинної системи. Переважна більшість пацієнтів, які стикаються з апное, виявлялися жінками, а перші ознаки захворювання часто списуються на ПМС, наприклад, головний біль, нестабільність настрою і незначне запаморочення. При перших ознаках захворювання слід попрямувати до лікаря.

Глаукома

Ця недуга розвивається досить повільно, і людина іноді просто не помічає недобре. Нерідко глаукома з’являється через підвищений тиск в очному яблуці, що заважає нормальній циркуляції рідин. Найчастіше від глаукоми страждають люди старше 40 років, тому їм регулярно слід перевіряти зір.

Рак легенів

Цей вид онкології вважають найбільш небезпечним, оскільки він на ранніх стадіях практично не проявляє себе. У зоні ризику опиняються всі громадяни, навіть ті, хто ніколи не мав нікотинової залежності. Курцям зі стажем потрібно постійно проходити обстеження у лікаря для запобігання раку легенів, а звичайній людині не можна залишати без уваги деякі симптоми, в числі яких хрипи, болі в грудях, а також брак дихання і сухий кашель, якщо це триває більше кількох тижнів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів