Медики назвали дієту, яка може призвести до неприємних наслідків

У людини збільшиться відсоток жирових відкладень навколо талії, а м’язи ослабнуть. Як показали експерименти Джорджтаунського університету з мишами, також дієти провокують зростання активності гормону ангіотензину II. Він зв’язується з рецепторами і звужує кровоносні судини, тим самим, підвищуючи кров’яний тиск. Крім того, ангіотензин II стимулює вироблення інших гормонів в організмі, які змушують тіло зберігати сіль і воду. Укупі високий тиск і відкладення в області талії можуть вилитися в діабет і хвороби серця.

В рамках дослідження вчені розбивали гризунів на дві групи. Перша група сиділа на дієті з урізаною на 60% калорійністю, а друга – харчувалася в звичайному режимі. Через три дні вага гризунів з першої групи знизилась, але цикл, схожий на менструальний, зупинився. Плюс, було помічено згасання ряду обмінних функцій, включаючи роботу нирок.

Коли тварини поверталися до нормальної дієти, цикл відновився, частота серцебиття і вага тіла зросли. Через три місяці стало зрозуміло: у першої групи більше жирових відкладень в області талії, ніж у другої. Причиною негативного ефекту дієти експерти вважають принцип запасання енергії. Тіло не знає, коли отримає їжу наступного разу, тому намагається забрати максимально з кожним прийомом їжі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів