6 продуктів, які є набагато кориснішими, ніж здається

З дієтами завжди так: щоб вони працювали на вас, а не проти вас, важливо уважно стежити за загальною збалансованістю раціону. В іншому випадку ви втратите мікро- і макроелементи, що, звичайно, не піде організму на користь.

Дієтологи не втомлюються повторювати, що найкраща дієта – це правильне харчування. Але якщо ви твердо вирішили дотримуватися певного дієтичного плану, так і бути, дотримуйтесь. Тільки переконайтеся, що ви через недосвідченість не виключили з меню важливі складові здорового раціону.

У цьому матеріалі – відразу шість продуктів, які не варто виключати зі свого раціону людям, які намагаються схуднути.

Сир

Звичайно, сир багатий насиченим жиром і натрієм, так що з його кількістю потрібно бути обережніше. З іншого боку, все це не говорить про те, що ви повинні відмовляти собі в одному з головних гастрономічних задоволень. Тому, наприклад, що сир є відмінним джерелом білка, кальцію, вітаміну B12 і здорових жирних кислот, потенційно здатних знизити ризик діабету. Крім того, цей ферментований продукт може підвищити рівень хороших кишкових бактерій.

Кава

Ви часто чуєте, як люди говорять про те, що намагаються обмежити споживання кави однією чашкою в день? Це може звучати розумно лише в тому випадку, якщо хтось взагалі не цікавиться дослідженнями на дану тему. Просто тому, що вчені не перестають говорити про можливі переваги кофеїну, пов’язані з тривалістю життя, зниженням ризику хвороб серця і печінки, деяких видів раку та дегенеративних захворювань головного мозку.

Макарони

Не так давно вчені з’ясували, що макарони (ну, або паста, якщо вам так більше подобається) можуть бути частиною здорової дієти. І особливо в тому випадку, якщо продукт виготований з твердих сортів пшениці. Довгострокове дослідження показало, що люди, які отримують близько 50% своїх калорій з вуглеводів, як правило, живуть довше. А ось надмірна або недостатня їх кількість, припускають вчені, дає зворотний ефект. Пам’ятайте, що хоча оброблені вуглеводи (цукерки, печиво) дійсно можуть небезпечно підвищувати рівень цукру в крові, це не відноситься до так званих правильних вуглеводів.

Молоко

Знежирене молоко здається вам більш розумним вибором? І дуже даремно. По-перше, незбиране молоко є фантастичним джерелом кальцію, білка, жиру, вітаміну D та інших поживних речовин. Плюс, недавнє дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, показало, що молочний жир не робить негативного впливу на серцево-судинні захворювання або смертність. Більш того, є дані, що споживання молочних жирів пов’язане з меншим ризиком ожиріння.

Картопля

Незважаючи на те, що картопля не потрапляє в категорію здорових вуглеводів, в ньому повно здорових компонентів . Яких саме? Як мінімум, цей овоч є відмінним джерелом калію, вітаміну С і необхідних для оптимального травлення волокон. Так що якщо на обід вам раптом страшно захотілося картоплі в мундирі – так тому і бути.

Сіль

Перець і сіль – основні натуральні підсилювачі смаку, які роблять будь-яку страву кращою. Але якщо ви гадали, що сіль – це «біла отрута», то, можливо, вам варто подумати ще раз. Справа в тому, що докази небезпеки приправи набагато менш переконливі, ніж може здатися. Так, нові дослідження показують, що сіль не має істотного впливу на здоров’я людей, за винятком пацієнтів з високим тиском. Однак тут, як і у випадку з багатьма іншими продуктами, важлива помірність. А ще – відмова від оброблених продуктів, в яких міститься до 70% натрію, споживаного людством.

Джерело

Поділись


Новини партнерів