Яка норма вживання вершкового масла на день?

Останнім часом в світі ведеться справжня війна між захисниками молочної промисловості і тими, хто вважає, що для дорослої людини тваринний білок не завдає жодної шкоди.

Американська асоціація здоров’я серця заявила про теорію, яка визначає, скільки людина може з’їдати насичених жирів з молочних продуктів і м’яса, без шкоди своєму здоров’ю.

Вчені розбилися на два табори: одні розповідають, що насичені жири дуже шкідливі для здоров’я, а інші підтримують молочну промисловість і рекомендують людям пити молоко, їсти сир і вершкове масло. Навіть видання Time на одній зі своїх обкладинок розмістило фото апетитного шматочка масла, нібито не натякаючи на те, щоб споживачі більше купували цей товар.

Серце дійсно страждає від насиченого жиру в м’ясі і молочних продуктах. Дієтологи закликають обмежити споживання їжі з цих категорій, щоб зберегти своє здоров’я. Оптимальний відсоток насиченого жиру від добової калорійності має становити не більше 7%. Тільки в такому випадку нутрієнт не зробить настільки руйнівний вплив на організм людини.

Не слід також забувати про наявність трансжирів в тих же продуктах, їхня норма не повинна бути більше 5-6% на добу. Дві порції вершкового масла на день якраз вписуються в ці межі. Тобто, з’ївши на сніданок два невеликих бутерброда з маслом можна повністю закрити добову допустиму норму по жирах.

Таким чином, виходить, що 90% нашого раціону має бути “чистими” від насиченого жиру. Нещодавно Американська асоціація здоров’я серця висунула нові стандарти, згідно з якими дозволяється з’їдати молочні та м’ясні продукти лише два рази на тиждень. Весь інший раціон повинен бути збалансованим за допомогою рослинної їжі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів