10 секретів людей, які ніколи не хворіють

До осені залишається кілька тижнів, до того ж навіть у літню погоду ви можете зіткнутися з інфекцією. Є ще і небезпека харчового отруєння – до нього теж ведуть бактерії. Якщо ваше здоров’я не здається вам занадто міцним і ви постійно страждаєте після контактів з різними мікроорганізмами, вам пора вивчити секрети тих, хто ніколи не хворіє. Отже, що ж роблять люди, які забули про хвороби?

Вони не п’ють алкоголь перед сном

Може, вам і здається, що ви занурюєтеся в більш глибокий сон, після того як вип’єте келих вина, проте алкоголь порушує цикли сну і знижує його якість. Сон вкрай необхідний для відновлення імунітету. Постарайтеся відмовитися від спиртного в другій половині дня, і тоді ваш організм буде куди краще захищений від всіх шкідливих мікроорганізмів, з якими ви можете зіткнутися.

Такі люди п’ють чай

Коли ви п’єте чай, вдихаючи гарячу пару від напою, ви стимулюєте волосяні фолікули в носі. В результаті ваш ніс краще захищає вас від бактерій, коли ви дихаєте. Це простий спосіб зміцнити своє здоров’я. Тільки не додавайте в чай ​​цукор або молоко – тоді напій вийде не таким вже корисним і досить калорійним.

У них щільний графік зустрічей

Можливо, ви й не здогадуєтеся, що широке коло спілкування може мати не менше значення, ніж дієта і тренування, якщо мова йде про хороше здоров’я. За даними досліджень, наявність хороших друзів може захищати від цілого ряду проблем, від втрати пам’яті до серцевих нападів і інфекційних захворювань. Постарайтеся активніше шукати нові знайомства і підтримувати спілкування з оточуючими. Товариськість не тільки підвищує самооцінку, а й позитивно впливає на імунітет.

Вони не забувають про білок

Люди, які їдять недостатньо білка, відрізняються ослабленою імунною системою. Намагайтеся включати білкові продукти в кожний прийом їжі, щоб не піддаватися впливу мікроорганізмів навіть у сезон застуд.

Вони обережні в громадських місцях

У громадському місці будьте найбільш обережні, стежте, до чого ви торкаєтеся. По можливості, намагайтеся не чіпати нічого. Перила в метро і на сходах – це місця, до яких щодня доторкаються сотні людей, тому на них можна виявити незліченні бактерії.

Вони ходять на масаж

Зміцніть свій імунітет за допомогою відвідування масажу кожні кілька тижнів. Це поліпшить циркуляцію крові і допоможе наситити ваші клітини додатковим киснем. В результаті ваша імунна система буде працювати значно краще.

У них в раціоні немає надлишку цукру

Цукор пригнічує здатність білих кров’яних тілець руйнувати віруси і бактерії, які потрапляють у ваш організм. Якщо ви спробуєте вживати якомога менше цукру, то зможете істотно зміцнити свій імунітет.

Такі люди проводять час на свіжому повітрі

Багато людей вважають, що прохолодне повітря може викликати хвороби, але в реальності причиною є звичка постійно сидіти в приміщенні. Намагайтеся проводити якийсь час на вулиці кожен день, хоч би якою була погода.

Вони вміють розслаблятися

Постарайтеся знайти те, що буде піднімати вам настрій. Це може бути активне тренування, улюблена музика чи цікава книга. Так чи інакше, люди з міцним імунітетом знають, як подбати про розслаблення і хороший настрій. Ви можете вибрати будь-який метод, головне – розслаблятися. Якщо ви постійно перенапружені, зростає ризик різноманітних проблем, від серцевого нападу до діабету або синдрому роздратованого кишечника.

Вони виконують силові вправи

Відвідування тренажерного залу – це прекрасний спосіб привести себе в форму, що, в свою чергу, допоможе зміцнити здоров’я. Найбільш ефективним способом для поліпшення імунітету є виконання силових вправ. Це знижує ймовірність серцевих захворювань і навіть депресії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів