11 показників того, що ваш організм не працює як здоровий, хоча ви так не думаєте

Буває, що наше тіло поводиться дуже дивно. Ми і спимо достатньо, і займаємося спортом, і харчуємося правильно, а наш організм несподівано підносить сюрпризи.

Сьогодні ми поговоримо про 11 ознаках, що вказують на хворобу, навіть якщо в цілому ви відчуваєте себе добре.

1. Здуття

1.jpg

Здуття після їжі – це досить неприємне явище, яке може бути результатом занадто швидкого поглинання їжі. Але якщо ви стикаєтеся з цією проблемою регулярно, то цілком ймовірно, що у вас розвиваються проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Що ж робити? Почніть в свій раціон додавати імбир, який допоможе прискорити травлення. Також допомагає прийом білого вугілля. Однак, якщо проблема не йде, то обов’язково зверніться до фахівця.

Небезпечно для здоров’я

2. Хронічна втома

2.jpg

Втома може з’явитися через наявність різних проблем зі здоров’ям. Безумовно, короткочасна втома говорить про відсутність потрібної кількості сну, про наявність стресу і перевтоми. Тоді як втома на постійній основі – це привід задуматися.

Що ж робити? По-перше, будьте чесні з самим собою, подумайте про те, від яких звичок в своєму житті вам необхідно позбутися, і як саме потрібно переглянути свій графік. Не вживайте нікотин і алкоголь, виділяйте собі півгодини перед сном на прогулянку. Якщо через якийсь час поліпшень немає, то зверніться до фахівця.

3. Безсоння

3.jpg

Кожному відомо, що для поповнення ресурсів мозку і тіла всім нам потрібен якісний сон. Людина не зможе функціонувати, якщо в його житті немає правильного сну в потрібній кількості.

Безсонням називають наявність проблем із засипанням або ж наявність переривчастого сну, що триває від місяця і більше.

Що ж робити? В даному випадку наслідки для здоров’я можуть бути вкрай небезпечними, тому краще відразу звернутися за допомогою до фахівця, не витрачаючи час на самолікування.

4. Неприємний запах з рота

4.jpg

Неприємний запах з рота трапляється з багатьох причин: це і сухість у роті, і вживання деяких лікарських препаратів, і тютюн, і їжа, і погана гігієна порожнини рота і т.д. Але іноді це може бути симптомом захворювання, що розвивається.

Що ж робити? Виключіть можливість появи запаху з гігієнічних причин. Якщо не допомагає, то перевірте свої нирки і печінку.

5. Головні болі

5.jpg

Випадкового головного болю боятися не потрібно, тому що це може трапляються абсолютно з кожним. Однак, коли головні болі стають частими і серйозними, особливо в супроводі з іншими симптомами, то зволікати з походом до лікаря не варто.

Що ж робити? Спіть не менше 8 годин на добу, пийте побільше води, займайтеся зарядкою для очей, прикладів є досить багато в інтернеті. Це найкраще, що ви в даній ситуації можете зробити. При продовженні симптомів, не відкладайте візит до лікаря.

6. непривабливого вигляду нігті

6.jpg

Те, як виглядають наші нігті, розповідає досить багато про наш стан здоров’я в цілому. Нігті – це свого роду продовження шкірного покриву, які вимагають великої кількості поживних речовин. Коли нігті мають нездоровий вигляд, особливо якщо вони стають крихкими і жовтими, то прийшов час згадати про своє здоров’я.

Що ж робити? Нігті мають потребу у великій кількості поживних речовин. Вживайте більше води, харчуйтеся збалансовано, а при наявності грибка, позбудьтеся від нього.

7. Низьке лібідо

7.jpg

Поряд з іншими речами в нашому сьогоднішньому списку, зниження лібідо цілком може бути викликано різними факторами і речами. Особливості способу життя, відносини, фізичне та емоційне благополуччя і інші проблеми різного роду можуть з легкістю придушити в людині бажання близькості з партнером. Погано на нього діють і деякі лікарські препарати.

Що ж робити? Проаналізуйте всі перераховані вище фактори стосовно свого життя. Почитайте уважно інструкцію до прийнятих вами ліків, знайдіть потенційні побічні ефекти. Перед припиненням прийняття ліків обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем.

8. Запори

8.jpg

Для загального стану здоров’я вирішальним значенням володіє спорожнення кишечника на регулярній основі. Норми регулярності варіюються від трьох разів на день до трьох разів на тиждень (вирішальні чинники: спортивні звички, фізична активність, дієта і т.д.). Постійно трапляються запори – це дуже серйозний сигнал до того, що прийшов час звернути увагу на своє здоров’я.

Що ж робити? Потрібно збільшити кількість рідини, що вживається, переглянете свої харчові звички. Щодня вживайте достатню кількість клітковини: для жінок – це 21-25 грамів в день, для чоловіків – це 30-38 грамів в день.

9. Випадання волосся

9.jpg

Щоденна втрата волосся – це нормальний процес, на який найбільший вплив надають гени. Спосіб життя в дещо меншій мірі також впливає. Але в більшості випадків випадання волосся трапляється поступово. Якщо волосся раптом почали падати швидко і раптово, то, швидше за все, це показник розвитку будь-якого захворювання.

Що ж робити? Не відкладати візит до терапевта.

10. Судоми в м’язах

10.jpg

Звичайно, головними причинами судомного спазму м’язів є розтягнення і брак поживних речовин. До інших причин можна віднести перенапруження, недостатньо активний спосіб життя, недостатнє кровопостачання.

Що ж робити? Переконайтеся, що протягом дня ви вживаєте достатню кількість води. У вашому житті повинні з’явитися помірні фізичні навантаження, ви повинні вживати корисні продукти. Якщо при судомах є набряк, почервоніння шкіри, ви відчуваєте дискомфорт або якісь інші незвичайні симптоми, то прийшов час звернутися за допомогою до фахівця.

11. Скачки ваги

11.jpg

Більшість людей регулярно то набирають, то втрачають кілька кілограмів. Це цілком природний процес, який має прямий зв’язок з нашим метаболізмом. Але якщо ви набираєте або втрачаєте вагу занадто швидко, то це може бути симптомом розвитку небезпечного захворювання.

Що ж робити? Негайно звернутися до лікаря за допомогою.

Всі симптоми, про які ми сьогодні поговорили, можуть бути як наслідком розвитку серйозного захворювання, так і наслідком неправильного способу життя. Тому не ігноруйте планове відвідування лікарів і ставтеся до себе уважно!

Поділись


Новини партнерів