Напій, який покращить артеріальний тиск

Какао покращує стан судин людини, допомагає лікувати серцево-судинні захворювання.

У какао-бобах містяться флавоноїди – речовини, що поліпшують баланс кров’яного тиску і сприяють оптимальному кровопостачанню внутрішніх органів. Завдяки цьому організм активніше очищується від небажаних для нього компонентів, що сприяє оздоровленню як в фізіологічному, так і в психічному аспекті.

Німецькі дослідники з Університетської клініки Кельна знайшли докази того, що вживання какао знижує підвищений кров’яний тиск краще, ніж чашка чаю. За словами фахівців в складі чаю і какао присутні поліфеноли, але компонентом какао є проціанід – цей вид поліфенольних сполук активніший, ніж чайний. Настільки, що вживання какао для людей з гіпертензією може бути корисним не менше ліків.

Протягом двох тижнів піддослідні німецьких медиків вживали продукти і напої, насичені какао. Контрольна група обходилася без какао, приймаючи призначені терапевтами препарати від гіпертензії. Наукові фахівці констатували, що присутність какао в щоденному раціоні людей призвело до зниження кров’яного тиску.

“Результати дослідження дозволяють припустити, що вживання какао призводить до зниження ризику виникнення інсультів і серцевих нападів на 10-20%”, – відзначили експерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів