5 способів використовувати шоколад в догляді за собою

Дізнайтеся, для чого потрібен шоколад в догляді за волоссям, шкірою тіла та обличчям.

Шоколад – відмінний антидепресант, який до того ж піднімає настрій! А ви знали про корисні властивості шоколаду? У шоколаді багато вітамінів і мікроелементів, корисних як для організму, так і для шкіри: калій, магній, натрій, залізо, а також фенілетиламін, рослинні протеїни і теобромін. Тому не дивно, що шоколад дуже часто використовують в косметичних цілях.

У цій статті ми розповімо вам про те, як використовувати шоколад в догляді за собою. Влаштуйте собі солодке життя просто зараз!

Шоколад проти зморшок. Найчастіше шоколад використовують в якості живильних масок для шкіри обличчя. А все тому, що він розгладжує і усуває дрібні зморшки, тому й не дивно, що шоколад став основним компонентом косметичних засобів для обличчя. Розтопіть на водяній бані чорний шоколад, остудіть і додайте чайну ложку оливкової олії. Нанесіть консистенцію на шкіру обличчя і змийте через 20 хвилин теплою водою.

Шоколад проти целюліту. Шоколадне обгортання відоме як дієвий метод проти недосконалостей шкіри тіла, целюліту. Завдяки шоколадному обгортанню шкіра стає гладкою, шовковистою і виводить з організму рідину, що зібралася, разом зі шлаками і токсинами. Візьміть 100 грам натурального чорного шоколаду і розтопіть його на водяній бані або ж за допомогою мікрохвильової печі. Отриману солодку суміш нанесіть на проблемні зони і обмотайте плівкою. Через 60 хвилин змийте теплою водою.

Шоколад проти сухих рук. Якщо вас мучить проблема у вигляді сухих рук, тоді на допомогу вам прийдуть живильні маски на основі шоколаду. Змішайте між собою невелику кількість розтопленого чорного шоколаду, столову ложку молока, чайну ложку рідкого меду, чайну ложку рослинної олії. Для приємного аромату можете додати кілька крапель ефірної олії, обраної на ваш розсуд. Суміш нанесіть на шкіру рук на півгодини, потім змийте теплою водою.

Шоколад для зміцнення волосся. Шоколад досить добре покращує кровообіг, через що волосся швидше росте і стає густішим і міцнішим. Розтопіть на водяній бані 20 грамів чорного шоколаду. В охолоджену суміш додайте один перестиглий банан, дві столові ложки натурального меду, та три столових ложки молока. Ретельно змішайте і нанесіть на всю довжину волосся. Залиште маску на 30 хвилин, після чого змийте теплою водою і добре промийте волосся.

Шоколад проти розтяжок. Щоб запобігти появі розтяжок, або ж освітлити їх незначну кількість вам знадобляться дві плитки гіркого шоколаду, 100 мл олії рослинної нерафінованої, пара крапель ефірної мандаринової олії. Спочатку потрібно розтопити шоколад, злегка остудити його, додати рослинну і ефірну олії. Теплу масу нанесіть на проблемні ділянки. Маску потрібно тримати близько 20 хвилин, а потім змити теплою водою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів