Медики пояснили, кому не варто їсти малину

У малини багато корисних властивостей, але є і небезпечні. Вчені не перестають повторювати, що у людини, яка стежить за своїм здоров’ям, ягоди повинні бути присутніми в раціоні щодня. Малина одна з найніжніших ягід літнього сезону. Здається, що її можна з’їсти величезну кількість, адже в ній міститься стільки корисних властивостей. Однак і про протипоказання забувати не варто. Існує ряд проблем, при яких корисна ягода перетворюється в «злісного порушника» здоров’я.

Користь малини.

У малині багато вітаміну С, калію і магнію. Ягоди малини очищають кровоносні і лімфатичні судини від холестеринових бляшок, зміцнюють серцевий м’яз і виводять з організму шлаки. Протизапальний ефект саліцилової кислоти, яка міститься в ягоді, необхідний хворим артритами і артрозами. Робота травного тракту нормалізується за рахунок клітковини і пектину в малині. А фруктові кислоти позитивно впливають на відхилення в травленні, викликані низькою кислотністю.

При застудних захворюваннях відвар з ягід малини пом’якшує і знімає запалення горла. Також він володіє відхаркувальним ефектом, виводить мокротиння з бронхів, очищає їх від слизу.

Вчені довели, що антиоксиданти малини попереджають чоловіче безпліддя. А вітамін С і магній підвищують чоловічу фертильність і рівень тестостерону. Жінкам же корисні властивості малини допомагають легко пережити клімакс.

У чому небезпека малини.

В першу чергу ця ароматна ягода може викликати шкірну алергічну реакцію, особливо, якщо її їсти у ​​великій кількості. Друга обережність пов’язана з проблемами шлунково-кишкового тракту, при гастриті і виразці не можна балувати себе малиною. Вона може спровокувати загострення захворювань.

Для тих, у кого є порушення в роботі нирок малина також протипоказана. Її сечогінний ефект створить додаткове навантаження на хворі нирки. Ягоду не рекомендують вживати при бронхіальній астмі і при наявності поліпів у носі.

Якщо тебе перераховані небезпеки обійшли стороною, насолоджуйся смаком, запахом і виглядом малини кожен день. Додай її в меню сніданків, випікай з нею пироги, готуй освіжаючі коктейлі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів