Які банани найкорисніші для здоров’я?

Банани – дуже корсині фрукти, адже містять калій та багато інших корисних речовин. Однак, експерти радять при виборі бананів дивитися на їхній колір.

Найвища дієтична цінність у зелених бананів. У них є крохмаль, який сприятливо позначається на мікрофлорі кишечника і знижує ризик раку товстого кишечника. До того ж, зелені банани сприяють виробленню в тілі глюкагону, що прискорює обмін речовин. І, звичайно, в зелених бананах багато калію, який знижує тиск.

У свою чергу, жовті банани багаті антиоксидантами, підсилюють імунний захист, активізують виробництво дофаміну. Також це відмінне джерело вуглеводів – чистої енергії. У жовтих бананах зберігається високий рівень калію, а ще є магній у високій концентрації (укупі виходить ідеальний продукт для серцево-судинної системи).

Банани коричневого кольору відрізняються великою часткою цукру, що полегшує їхнє засвоєння. До того ж, в них можна знайти триптофан, що допомагає боротися з депресією і безсонням. Ще одне спостереження: в бананах, у яких починає чорніти шкірка, але не м’якоть, виробляється потужний антиоксидант з протираковими властивостями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів