Листя шовковиці – безцінний дар! Ось як використовувати його правильно!

Шовковиця – надзвичайно цінне дерево. Майже все літо воно щедро дарує солодкі соковиті плоди, багаті усіма необхідними речовинами. Достатньо з’їдати всього по жмені в день протягом сезону, щоб відновити сили і зміцнити організм на весь рік вперед. Але не одними плодами цікава шовковиця, лікувальними властивостями володіють всі частини цієї дивної рослини!

Листя шовковиці – невичерпне джерело вітамінів в зимовий час. У ньому міститься аскорбінова кислота, каротин, ефірні масла, дубильні речовини, цукри, флавоноїди, а активного кальцію в них у набагато разів більше, ніж у коров’ячому молоці! Для людей, які страждають непереносимістю лактози це справжній порятунок.

Користь чаю з листя шовковиці

Чай з листя шовковиці здавна вважався першокласним засобом для полегшення симптомів менопаузи. Він прекрасно справляється з різкими перепадами настрою, приливами, мігренню. Відстрочує настання клімаксу, м’яко нормалізує гормональний фон, підсилює лібідо.

Прийом напою з сушеного листя шовковиці нормалізує жировий і вуглеводний обмін, допомагає впоратися з накопиченням надлишків жиру під шкірою. Засіб допомагає знизити рівень холестерину і цукру в крові, що особливо важливо після 40!

Листя шовковиці – перший помічник серцево-судинної системи. Регулярне вживання сприяє нормалізації серцевого тону і артеріального тиску, розріджує кров. Усім, хто страждає гіпертонією рекомендовано замінити чорний і зелений чай напоєм з листя шовковиці з додаванням м’яти.

Чай з листя шовковиці має відхаркувальні і муколітичні властивості, тому його успішно застосовують для лікування кашлю, хронічного в тому числі. Ефективно знімає задишку при бронхіальній астмі. Використовують напій і як жарознижуючий засіб при застуді, а також як заспокійливе з легким седативним ефектом.

Як приготувати чай з листя шовковиці

Щоб приготувати цілющий чай з листя шовковиці, необхідно 2 ст. л. сухого подрібненого листя залити 1 л окропу, накрити кришкою і дати настоятися. Ароматний напій приймайте по склянці протягом дня за 30 хвилин до їжі. Цукор додавати не рекомендовано!

Настій таки універсальний: крім вживання всередину, його можна застосовувати і зовнішньо! Для лікування кон’юктівіту необхідно протягом дня закопувати в очі по пару крапель кошти. Зняти втому очей допоможуть теплі компреси з чаєм.

Настій поверне блиск і силу волоссю, якщо обполіскувати їм голову після миття шампунем. Заморозьте засіб у формі для льоду, щоб щоранку протирати їм обличчя замість тоніка. Вже після декількох процедур шкіра помітно посвіжішає, розгладиться, наповниться світлом, а пори стануть менш помітними.

Насолоджуйтеся цим напоєм здоров’я самі і діліться статтею з друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів