Ці трави захистять вас від укусів комарів

Для того, щоб не купувати хімічні спреї і таблетки, що відлякують комарів, потрібно знати, які лікарські трави мають такі ж властивості і можуть винищити літніх комах-кровопивців.

Тим більше, що велика частина засобів від комарів, які продаються на ринку, або малоефективні, або збагачені шкідливими речовинами, такими, що завдають шкоди здоров’ю.

Ці п’ять трав захистять від комарів без шкоди для вашого здоров’я:

Котовник лимонний – нерідко цю траву називають котячою м’ятою і за своїми властивостями вона не слабкіша за хімічні репеленти, але при цьому котівник не забруднює навколишнє середовище і не шкодить органам дихання.

Лаванда- використовувати можна свіжу лаванду, ефірну олію з неї, або сушені квітки, які потрібно підпалювати в аромалампі. Комарі не переносять запаху лаванди, а тому, користуючись нею, ви убезпечите себе від численних укусів.

Цитронелла – цю траву часто включають до складу виробничих репелентів, але скористатися нею можна і у вигляді ефірної олії, яку втирають в шкіру перед виходом на вулицю або ж додають пару крапельок в аромалампу.

Меліса – крім того, що вона заспокоює нерви і розслабляє, ще й відлякує комарів, не дозволяючи їм кусати людей. Експерти стверджують, що мелісова ефірна олія, якщо натерти нею шкіру, віджене комарів на пару метрів від людини.

Базилік – ця рослина вважається найпотужнішою в плані боротьби з комарами. Для того, щоб кровопивці не проникли в ваш будинок, можна вирощувати базилік в горщику на підвіконні. А, виходячи на вулицю, нанести на тіло “домашній” спрей з базиліком, який готується так: в теплу воду додати нарізане листя базиліка, добре перемішати, дати настоятися, процідити і перелити в пляшку з розпилювачем. Нанести готовий настій на шкіру, дозволити йому висохнути і спокійно відправлятися на вулицю. Комарі облітатимуть вас десятою дорогою.

Кожна із запропонованих трав володіє цілим спектром корисних властивостей, так що використовувати їх можна без побоювання за своє здоров’я і навіть потрібно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів