Накопичення нальоту в артеріях – це захворювання, відоме як гіперхолестеринемія. Це одна з хвороб, яка сьогодні вражає багатьох людей. Дуже часто причиною є поганий холестерин.
Цей жир необхідний в певних кількостях у вашому тілі. Він секретує печінку. Ви також отримуєте його через деякі продукти, в яких він міститься.
Холестерин відіграє важливу роль у створенні жовчних кислот, у серцево-судинній функції та в цілій низці процесів, які є важливими для вашого здоров’я.
Проблема в тому, що в надмірних кількостях він спричиняє ряд дисбалансів. І після утворення нальоту в артеріях підвищується ризик страждання коронарними захворюваннями.
Отже, щоб запобігти ускладненням здоров’я, важливо знати, чому вони з’являються. Ви також повинні знати, які продукти мають тенденцію підвищувати рівень ЛПНЩ.
Що таке поганий холестерин (ЛПНЩ)?
Ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ), більш відомі як “поганий холестерин”, є свого роду жиром, який має здатність накопичуватися у ваших артеріях. Це викликає атероматозний наліт.
Це один із основних чинників ризику серцево-судинної системи. І через те, як розвивається ця хвороба, вона була названа “тихий вбивця”.
Людина має гіперхолестеринемію, коли її виміряний рівень холестерину ЛПНЩ перевищує 130 мг / дл.
Також важливим чинником ризику є, коли рівень “хорошого холестерину” (ЛПВЩ) нижче 35 мг / дл для чоловіків та 40 мг / дл для жінок.
Симптоми високого рівню холестерину
Клінічні симптоми високого рівню холестерину можуть відрізнятися для кожного пацієнта. Загалом, коли проблема знаходиться на стадії початку, вона не викликає переважних симптомів.
З розвитком можуть з’являтися:
- Важкість або розлад шлунку
- Втома
- Запор
- Хиткість під час переміщення
- Неприємний запах з рота
- Запалення у кінцівках
- Запаморочення
- Головні болі
- Поганий зір
- Біль у грудях
Які харчові продукти мають високий рівень поганого холестерину (ЛПНЩ)?
Є декілька факторів, які вступають у дію під час збільшення рівня поганого холестерину (ЛПНЩ) у артеріях. Однак більшість випадків пов’язана зі споживанням їжі, яка містить велику кількість такого жиру.
Через це, як для попередження, так і для лікування, важливо видалити їх зі своєї звичайної дієти. Ви повинні замінити їх здоровими варіантами.
1. Вся молочна продукція
Цільні молочні продукти мають високий вміст насичених жирів, через це пацієнти, які мають проблеми з холестерином, повинні видалити всі молочні продукти зі своєї дієти.
В ідеалі, ви повинні замінити їх на “жир” або “знежирені” продукти.Це значно знижує жирність.
Деякими прикладами цільних молочних продуктів є:
- Уся молочна продукція
- Суміш молока та сливок
- Згущене молоко
- Крем
- Масло та маргарин
2. Сири
Поживна властивість сиру, включаючи рівень холестерину, відрізняється від одного сорту до іншого. Деякі сири мають мінімальну кількість. Інші мають більшу, що підвищує ризик.
Сири, які мають більше насичених жирів та поганого холестерину (ЛПНЩ), – це ті, що були консервовані, і ті, які можна поширювати.
3. Червоне м’ясо
Це частина звичайної дієти багатьох людей. Але червоне м’ясо є одним з продуктів, що мають найвищу концентрацію холестерину та насичених жирів.
Ви не повинні їсти його занадто багато. Крім того, варто вибрати менший розріз, позбувшись стільки жиру, скільки можливо.
4. Субпродукти та нутрощі
Ці продукти є прекрасним джерелом вітамінів A, B і D, а також мінералів, таких як калій та залізо.
Попри це, ви повинні регулювати, скільки ви їсте і їсти їх не часто. Це тому що вони містять занадто багато холестерину та насичених жирів.
5. Майонез
Майонез та багато комерційних приправ мають високий рівень насичених жирів, холестерину та калорій.
Дуже легко цього не помічати. Однак постійне споживання спричинити накопичення жиру в артеріях.
6. Комерційні хлібобулочні вироби
Комерційні хлібобулочні вироби мають високу концентрацію цукру, насичених жирів та гідрогенізованих жирів.
Все це разом погіршує вплив поганого холестерину (ЛПНЩ) на ваші артерії. Це полегшує утворення твердого нальоту.
Ви, як правило, включаєте ці продукти в щоденну дієту? Навіть якщо у вас немає високого рівня холестерину, важливо зменшити їхню кількість. Це засіб, що запобігає цьому захворюванню.
Навпаки, добре збільшити джерела омега-3 жирних кислот, антиоксидантів і клітковини. Усе разом це полегшує позбавлення від високо рівня холестерину.