Помилки, які ми часто робимо у догляді за очима

Очі є дуже важливим органом чуття та частиною організму. Насправді, це невід’ємний інструмент для розвитку людини.

Хоча вони не є життєво необхідними для існування, і багато людей позбавлені можливості бачити з різноманітних причин, ті, хто звик покладатися на власний зір із народження, надзвичайно потребують його.

Це важливо одразу зазначити, адже повністю сліпі люди адаптувалися до своєї ситуації та навіть розвинули в собі інші навички та реакції, які є значно сильнішими, ніж можна уявити.

Однак більшість людей хоче, щоб їхній зір був в ідеальному стані, адже це дарує багато переваг для особистого розвитку, а також створює можливість для різноманітних фізичних і розумових занять.

Проблема в тому, що як і у випадку більшості систем організму, існує низка чинників, які можуть погіршити стан очей і призвести до розвитку численних захворювань.

Саме тому дуже важливо дбайливо піклуватися про очі й уникати деяких помилок, які можуть негативно вплинути на зір, хоч ви й не усвідомлюєте цього одразу.

Дізнайтеся про них більше!

1. Ви не носите сонячні окуляри

2-sonyachni-okulyary

Для того, щоб захистити здоров’я очей, дуже важливо привчити себе носити сонцезахисні окуляри.

Цей простий аксесуар зменшує негативний вплив ультрафіолетового випромінювання, яке виробляє сонце. УФ-радіацію пов’язують із такими проблемами, як катаракта, відшарування сітківки, виразка рогівки тощо.

Ультрафіолетові промені діють кумулятивно, тобто наслідки їхнього впливу можуть проявитися лише через багато років після руйнівного впливу.

Саме тому важливо одразу захищати очі та дбати про те, щоб лінзи в сонячних окулярах були високої якості.

2. Ви спите в контактних лінзах

Деякі контактні лінзи не призведуть до появи проблем із зором, якщо ви не знімете їх на ніч.

Утім більшість із них не підходить для використання під час сну, адже вони не дають рогівці отримувати потрібну кількість кисню. Це може призвести до набряку рогівки та виразок.

Також через неправильне носіння лінз можуть виникати бактеріальні та вірусні інфекції, адже через відсутність регулярного очищення очей їх забруднюють мікроорганізми.

Тож попри те, що контактні лінзи розраховані на тривале використання, спати в них – не найкраща ідея, адже це може суттєво підвищити ризик розвитку проблем із зором.

В ідеалі потрібно носити лінзи, які пропускають кисень і, звісно, обов’язково регулярно чистити та дезінфікувати їх.

3. Ви часто трете очі

3-terty-ochi

Терти очі – це шкідлива звичка, яка з часом може мати негативні наслідки для здоров’я.

Хоча коли ми тремо очі, це допомагає позбутися відчуття поколювання, такі помилки можуть спричиняти запалення та цілу низку алергій.

З іншого боку, не варто забувати, що на пальцях і руках часто знаходяться шкідливі мікроби, які можуть сприйняти очі як ідеальне середовище для життя та розмноження.

4. Ви довго сидите за комп’ютером

Протягом останніх років учені довели, що надмірне використання електронних пристроїв, таких як комп’ютери, планшети та мобільні телефони призводить до появи проблем із зором.

Очі людини не розраховані на кількість світла, яку виробляють ці пристрої, в основному через те, що відстань, на якій ми їх використовуємо, замала.

Коли ви довго перебуваєте перед екраном, це здійснює певний тиск на зір, і може призвести до розмитості та головного болю.

Крім того, використання червоних лампочок, з яких складаються дисплеї, викликає зміни в тканинах очей і сприяє розвитку різних захворювань.

Для того, щоб захистити своє здоров’я, користуйтесь електронними пристроями в міру та робіть вправи на очі кожного дня.

5. Ви спите, не змивши макіяж

4-son-iz-makiyazhem

Шкідлива звичка лягати спати, не змивши макіяж з обличчя, негативно впливає не лише на здоров’я шкіри, а й також спричиняє неприємні відчуття в очах.

Хімічні сполуки, які містяться в косметиці, призводять до змін у шкірі, як наслідок, з’являються прищі, ячмені та подразнення.

Підводка для очей і туш не дають очам отримувати достатню кількість кисню, а це може призводити до запалення та появи темних кіл.

Також варто зазначити, що наносити олівець для очей на внутрішню частину повіки не надто корисно, адже саме на цій ділянці знаходяться мейбомієві залози, які виробляють сльози.

У підсумку хочемо сказати, що хоча перелічені нами помилки можуть не здаватися шкідливими на перший погляд, усіх їх варто уникати, якщо ви хочете зберегти свої очі здоровими.

Крім того, корисно регулярно ходити на огляд до окуліста, щоб спеціаліст міг визначити будь-які проблеми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів