Нещодавно макарони були оголошені дієтичним продуктом, який відмінно вписується в раціон харчування струнких людей. Але вчені отримали дані про те, що макарони можуть шкодити здоров’ю жінок, не відбиваючись при цьому на самопочутті чоловіків.
У розпорядженні медичних фахівців з Міланського онкологічного центру виявилися дані про те, що серед жінок, які люблять макарони і часто їх їдять, частіше поширені проблеми з серцем. Це було встановлено, коли вчені проаналізували особливості харчування 47 тисяч осіб, представників обох статей.
Фахівці виявили: жінки з числа пристрасних прихильниць макаронних виробів в два рази частіше страждають від серцево-судинних захворювань.
Подібна залежність, на думку дослідників, пов’язана з тим, що вживання макаронів, як і багатьох інших борошняних страв, сприяє підвищенню рівня глюкози в крові. Для жінок це може становити особливу небезпеку, оскільки в жіночому організмі процеси підвищення рівня глюкози і без того активізуються під впливом статевого гормону естрогену.
«Порушення нормального балансу цукру в крові надають згубний вплив на серце. Занадто часте вживання макаронів є небажаним для жінок, така звичка чревата появою серцево-судинних проблем», – заявили міланські вчені.