Як менше хворіти: 3 простих поради від медиків

Якщо імунна система людини ослаблена і захисні ресурси малоефективні, вона починає часто хворіти. А ось при наявності міцного імунітету в організмі виробляються антитіла, які нівелюють шкідливий вплив проникаючих в нього бактерій і вірусів.

Медики запевняють, що зміцнити імунітет не так вже й складно. А почати слідують з досить простих рекомендацій.

  1. Більше сонця!

Регулярно бувайте на сонці, вживайте рибу і доступні морепродукти, наприклад, морську капусту – тобто отримуйте в достатній кількості вітамін D. Медики стверджують, що саме брак вітаміну D призводить до ослаблення імунних ресурсів, а, отже, до частих хвороб.

2. Не курити!

Причому медики радять обходити людей, які курять десятою дорогою, щоб не бути і пасивним курцем. Справа в тому, що пасивне куріння – це не тільки вдихання прокуреного повітря, але і носіння просоченого тютюновим димом одягу. Мікрочастинки, які осідають на тканині і волоссі, містять в собі небезпечні для здоров’я сполуки. Тому прокурених місць краще уникати, а якщо все ж доводиться в них бувати, приймайте душ, мийте волосся і періть одяг.

3. Геть стерильність!

Виявляється, що в стерильній чистоті немає нічого хорошого. Імунологи запевняють, що невеликі забруднення тренують імунітет і підвищують його здатність чинити опір вірусам. Тому і радять якомога рідше користуватися антибактеріальними милом і серветками. А деякі медики і зовсім стверджують, що компоненти, які входять до їх складу, руйнують захисний шар на слизових і шкірі, що полегшує можливість патогенам проникнути в організм.

Джерело

Поділись


Новини партнерів