Вчені: якщо жінка хоче бути здоровою – їй варто їсти певні овочі

Організм жінок і чоловіків влаштований по-різному. Тому і підхід до складання раціону повинен бути різним. Австралійські дієтологи розповіли, які саме продукти жінці необхідно включати в раціон. Повідомляється, що ще в 1998 році приблизно 1000 жінок-добровольців погодилися на участь в глобальному дослідженні.

Протягом багатьох років вони звітували про свою дієту. Особливо вчених цікавили об’єми споживання овочів. Більш детальний аналіз дозволив зрозуміти, які саме овочі виробляють найбільший ефект щодо жіночого організму. Виявилося, редис, капуста, броколі та інші овочі з сімейства хрестоцвітних позитивно впливають на стан артерій і значно подовжують життя жінки.

У звіті вчених йдеться: “Стінки шийних артерій жінок, які регулярно їли овочі, були в середньому на 0,05 міліметра тоншими. Здавалося б, це дуже невелике розходження, проте зменшення товщини стінок сонної артерії всього на десяту частку міліметра знижує шанси передчасної загибелі людини на 10-18%. Однак для лікувального ефекту в день жінці необхідно з’їдати більше 200 грамів перерахованих овочів”.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів