Більше йоду: чому потрібно їсти морську капусту?

Багато людей не люблять морську капусту, але вона може ефективно очистити організм від токсинів та позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.

Не дарма лікарі радять додати морську капусту в свій раціон. В першу чергу морська капуста (ламінарія) може похвалитися великим вмістом білка, унікальним набором мікроелементів і вітамінів. Морська капуста – відмінне джерело йоду, який допомагає поліпшити травлення, стан нігтів, волосся та шкіри.

Дієтологи також радять частіше їсти цей низькокалорійний продукт, тому що він прискорює обмін речовин, активує ферменти, необхідні для здорового травлення, покращує роботу печінки. Для схуднення достатньо щодня їсти близько 50 г ламінарії.

Лікарі також рекомендують вживати морську капусту при дефіциті йоду, захворюваннях щитоподібної залози. Цей продукт також використовують в косметології. Японські фахівці стверджують, що ламінарія має омолоджувальний ефект і прекрасно бореться з целюлітом. З цією метою застосовують обгортання. Маски з морською капустою допоможуть поліпшити стан волосся і колір обличчя.

Ви можете готувати смачні салати з морської капусти, якими обов’язково потрібно урізноманітнити свій раціон.

Джерело

Поділись


Новини партнерів