Продукти, які ми їмо неправильно

Зазвичай ми їмо ті чи інші продукти так, як нас привчили це робити в дитинстві і, стаючи дорослими, залишаємо ці звички, тому що нам так зручніше. Але чи дійсно це правильно і чи готуючи їжу так, як нас вчили мама і бабуся ми зберігаємо в ній всі корисні речовини і вітаміни? Тільки уявіть, скільки всього корисного ми втрачаємо, якщо неправильно готуємо або зберігаємо продукти. Ми підготували для вас кілька секретів, які допоможуть зберегти в продуктах все те, чим їх наділила природа.

Ківі – це багате джерело вітаміну С, кислот омега-3 і антиоксидантів. Недавні дослідження показали, що ківі краще їсти разом зі шкіркою. Так організм отримує ще більше аскорбінової кислоти і фібри. Звичайно, в сучасних реаліях потрібно тверезо підходити до цього питання. Якщо ви не впевнені в якості продукту, то краще не ризикувати. А якщо ж ви відпочиваєте в жаркій країні і переконані, що ваш ківі вирощений в природних умовах, наприклад, в Новій Зеландії, Чилі або в інших країнах експортерах-ківі, тоді сміливо споживайте корисний плід.

Капуста броколі містить в своєму складі велику кількість мінеральних речовин, вітамінів, особливо групи В. Броколі позитивно впливає на роботу травної системи і покращує склад крові. Багато хто робить поширену помилку, вживаючи в їжу тільки суцвіття цієї капусти, в той час як в стеблах міститься ще більше вітамінів А, С, К і корисних речовин, які покращують і прискорюють детоксикацію організму.

“Пийте, діти, молоко, будете здорові!” – це твердження з дитячої пісеньки нітрохи не втрачає актуальності. Коров’яче молоко складається з незамінних цінних речовин, які так необхідні людському організму для нормальної життєдіяльності. Жоден інший продукт не містить стільки корисних елементів. Тут важливо пам’ятати, що все це не відноситься до знежиреного молока. Воно, в свою чергу, ніякої користі організму не несе. До того ж, щоб прибрати зайвий жир з продукту, потрібно додати в нього щось ще, що не завжди несе якусь користь.

Особливо актуально це для м’яса, яке готується на барбекю. Так, ця ідеальна і улюблена багатьма парочка насправді не сумісна, якщо ви хочете мати свіжий і підтягнутий вигляд і бути здоровою людиною. Справа в тому, що в процесі смаження на відкритому вогні і карамелізації цукор вступає в реакцію з білком. Це запускає глікації. Саме цей процес несе відповідальність за старіння шкіри і виникнення різних захворювань. Наприклад, проблем з серцево-судинною системою або хвороби Альцгеймера. Віддавайте перевагу корисним альтернативам – тушкуванню і запіканню.

Основна проблема кориці полягає в тому, що часто її недооцінюють. В основному цю пряність додають в кавові напої або в десерти. Це далеко не єдині варіанти застосування кориці. Дуже добре кориця поєднується з вівсянкою. Можна додавати її також в чай ​​і навіть в звичайну питну воду. Ще одна причина, по якій варто обов’язково включити корицю в раціон – вона допомагає регулювати рівень цукру в крові і контролювати апетит.

Гранат позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. Однак очистити цей фрукт іноді буває дуже нелегко. Вам подобається перспектива забризкати все навколо гранатовим соком? Нам теж не дуже. Щоб очистити гранат швидко і легко, вам знадобляться ніж, ложка і глибока миска. Спершу зрізаємо верхівку граната. Потім робимо надрізи уздовж прожилок. Перевертаємо плід і постукуємо по ньому ложкою. Готово!

Часник – це ефективний протизапальний, антисептичний засіб. Він багатий не тільки вітаміном С, але і іншими корисними вітамінами і мінералами. Вчені нарахували понад 100 цінних речовин, які важливі для організму людини. Як же правильно його вживати? Часник потрібно чавити, а не різати. А після цього в ідеалі ще потрібно дати йому час полежати. Близько 10 хвилин буде достатньо, щоб часник розкрив всі свої корисні властивості.

Джерело

Поділись


Новини партнерів